TEFOR DUOTAB 0.1 mg 100 tablet {Schering-plough} Dozu

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tefor Duotab dozu, Tefor Duotab dozaj, Tefor Duotab doz aşımı, Tefor Duotab uygulama, Tefor Duotab kullanım şekli, Tefor Duotab kullanımı, Tefor Duotab kullanım süresi, Tefor Duotab açmı tokmu, Tefor Duotab nedir, Tefor Duotab ne için kullanılır, Tefor Duotab nasıl kullanılır, Tefor Duotab faydaları, Tefor Duotab etkileri, Tefor Duotab günde kaç kez, Tefor Duotab sabah mı akşam mı, Tefor Duotab fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doz, klinik yanıta ve laboratuvar tetkiklerinin (TSH, T3 ve/veya T4) sonuçlarına göre birey bazında belirlenmelidir.

Erişkinler:

Hipotiroidizm durumunda günlük başlangıç dozu (50 ile 100 mcg arası), ötiroid durum sağlanana dek kademeli olarak iki haftada bir 25-50 mcg arttırılabilir. İdame dozu genel olarak günlük 100 ile 200 mcg arasındadır.

Daha önce ötiroid bir hastada tiroid bezininin cerrahi olarak alınmasından sonra, hızlı replasman gereklidir ve tedaviye bundan dolayı düşük dozdan kademeli olarak yükseltilerek başlanmamalıdır.

TSH süpresyonu için normal günlük doz, günlük 2.6 mcg/kg vücut ağırlığıdır. Dozun kademeli olarak artırılması genellikle gerekli değildir.

Uygulama şekli

Tabletler, günün belirli bir saatinde aç karnına (tercihen kahvaltıdan yarım saat önce) bir miktar sıvıyla ağızdan alınmalı ve çiğnenmeden yutulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/ Karaciğer yetmezliği: Bu popülasyonda kullanımı ile ilgili herhangi bir veri mevcut değildir.

Pediyatrik popülasyon:

Replasman tedavisi gereken yeni doğanlarda tedaviye tam replasman dozuyla başlanabilir. 1 yaşından büyük çocuklarda tedavi, günlük 2.5-5 mcg/kg vücut ağırlığıdır. Doz kademeli

* 6 aydan küçük bebeklerde bir doz çok fazla su ile asla verilmemelidir. Tablet (ya da tabletin bir parçası) yanağının içine yerleştirilebilir. Aynı zamanda, bir miktar su ile kaşıkla da verilebilir; 6 aydan küçük bebek kaşıktan bu “macunu” emebilir.

Genel olarak, hipotiroidli bebeklere levotiroksin mümkün olan en kısa sürede tam replasman dozlarında verilmelidir. Tanıda ve tedaviye başlamada gecikmeler çocuğun zihinsel ve fiziksel büyüme ve gelişimi üzerinde yıkıcı etkilere yol açabilir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Tirotoksik kriz, masif veya kronik intoksikasyon sonrasında nadiren bildirilmiştir ve kardiyak aritmilere, kalp yetmezliğine ve komaya neden olmaktadır. Akut doz aşımında, gastrointestinal emilimi azaltmak için gastrik lavaj, kusturma veya aktif kömür tedavisi düşünülmelidir. Hastanın gözlem ve genellikle semptomatik ve destek tedavisi için hastaneye yatırılması tavsiye edilmektedir: sempatik aşırı aktivite semptomlarının kontrol edilmesi için propranolol faydalı olabilir.

Tiroksin doz aşımı, tiroksinin daha aktif olan triiyodotironine kademeli periferik dönüşümü nedeniyle, semptomlar birkaç gün gecikebileceğinden uzun süre takip edilmelidir.