TEFOR DUOTAB 0.1 mg 100 tablet {Schering-plough} Gebelik

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tefor Duotab gebelik kategorisi A'dir. Tefor Duotab hamilelik kategorisi, Tefor Duotab gebelik kategorisi, Tefor Duotab emzirme, Tefor Duotab anne sütüne geçer mi, Tefor Duotab laktasyon, Tefor Duotab hamilelerde kullanımı, Tefor Duotab ve bebek, Tefor Duotab kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi A’dır.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Östrojen içeren oral kontraseptifler, levotiroksin sodyumun etkisini azaltabilir.

Gebelik dönemi

TEFOR gebelik döneminde kullanılabilir.

İyi yönetilmiş epidemiyolojik çalışmalar levotiroksin sodyum’un gebelik üzerinde ya da fetusun/yeni doğan çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileri olduğunu göstermemektedir.

Tiroid hormonları plasentayı geçer fakat gebelik sırasında fetus açısından herhangi bir tehlike söz konusu olmaksızın önerilen dozda kullanılabilir.

Gebelik sırasında daha fazla tiroid hormonu plazma proteinlerine bağlandığından, dozun yeniden ayarlanması gerekli olabilir.

Gebelikteki etkileri: Tedavi edilmemiş matemal hipotiroidizm, fetal büyüme ve gelişme üzerinde olumsuz etkilere sahip olabilir ve daha yüksek oranda komplikasyonlara (spontan düşük, preeklampsi, ölü doğum, prematüre doğum) yol açabilir. Gebelik süresince tedavi kesilmemelidir. Her trimesterde ve postpartum 6-8 haftalar arasında, TSH düzeyleri ölçülmelidir. Gebelik sırasında dozu artırmak gerekebilir.

Laktasyon dönemi

Tiroksin az miktarlarda anne sütüne salgılanılmaktadır ve hipotiroidizme yönelik neonatal taramayı etkileyebilir. Anne sütüyle beslenen ve anneleri levotiroksin kullanan bebeklerde hiçbir etki gözlenmemesi nedeniyle, bu tedavinin laktasyonla uyuşmazlık göstermediği düşünülmektedir.

Üreme yeteneği/ Fertilite