SOJOURN inhilasyon için UCUCU çözelti 250 ml Gebelik

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sojourn gebelik kategorisi B'dir. Sojourn hamilelik kategorisi, Sojourn gebelik kategorisi, Sojourn emzirme, Sojourn anne sütüne geçer mi, Sojourn laktasyon, Sojourn hamilelerde kullanımı, Sojourn ve bebek, Sojourn kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B’dir.

Gebelik Dönemi

Hamilelerde kullanrmr ile ilgili yeterli ve iyi kontrollü çalrşmalar yoktur. Bundan dolayr sevofluran, hamilelerde açrkça gerekli ise kullanrlmalrdrr.

Sevofluranın diğer inhalasyon ajanları gibi, rahim üzerinde potansiyel olarak kanamaya neden olabilen gevşetici bir etkisi bulunmaktadır. Obstetrik anestezi sırasında sevofluran kullanıldığında klinik değerlendirme göz önüne alınmalıdır.

Bir klinik çalışmada sevofluran sezaryen sırasında anestezi için kullanıldığında anne ve bebekleri için güvenlilik gösterilmiştir. Sevofluran güvenliliği doğum eylemi öncesi ve vajinal doğum için gösterilmemiştir.

Laktasyon Dönemi

Sevofluranın veya metabolitlerinin insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Belgelenmiş bir deneyim olmadığı için, kadınlara sevofluran uygulamasından 48 saat sonraya kadar emzirmemeleri ve bu periyot süresince üretilen sütü atmaları tavsiye edilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite