BENZALIN topikal jel 50 gr Uyarılar

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Benzalin uyarılar, Benzalin zararları, Benzalin önlemler, Benzalin riskler, Benzalin yan etkisi, Benzalin alerji, Benzalin alkol, Benzalin hamileler, Benzalin emzirme, Benzalin araç kullanımı, Benzalin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

BENZALİN®, yalnız haricen kullanılır. Oftalmik kullanıma uygun değildir.

Doktor tarafından önerilmedikçe BENZALİN® ile birlikte, muhtemel kümülatif irrite edici etki oluşabileceği nedeniyle başka herhangi bir topikal akne ilacı kullanılmamalıdır.

Aşırı irritasyon veya kuruluk oluşursa tedavi sıklığı azaltılmalı ya da kesilmeli ve doktora başvurulmalıdır.

Antibiyotik ajanlarının kullanımı mantarların da dahil olduğu duyarlı olmayan organizmaların aşırı üremesine neden olabilir. Bu durumun oluşması halinde BENZALİN® kullanımı derhal kesilmelidir.

Ağız, göz, dudak, mukoz membranlar, egzemalı ve hasarlı cilt ile temas ettirilmemelidir. Hassas cilt bölgelerine dikkatle uygulanmalıdır. Kazara göz ile temas olursa bol su ile yıkanmalıdır.

Klindamisinin, topikal formül asy onu’nun kullanılması antibiyotiğin deriden absorbe edilmesiyle sonuçlanır. Topikal ve sistemik klindamisin kullanımında diyare, kolitler (psödomembranöz kolitler dahil) rapor edilmiştir. Kolitlerin karakteristik özellikleri sıklıkla; uzun süreli ve şiddetli diyare, şiddetli karın ağrısı ve dışkıdan kan ve mukus gelmesidir. Bu durumlar antibiyotiğe bağlı kolit’in göstergesi olabileceğinden dolayı bu durumların görülmesi durumunda BENZALİN® ile tedavi hemen durdurulmalıdır. Clostridium difficile ve toksin teşhisi ve gerekli ise, kolonoskopi gibi uygun tanı yöntemleri uygulanmalı ve kolit için tedavi seçenekleri değerlendirilmelidir.

BENZALİN® kullanan hastalarda ciddi alerjik reaksiyonlar; boğazda şişme, yutkunmada güçlük, nefes almada zorluk olması durumunda ilacın kullanımı derhal kesilmelidir.

BENZALİN® kullanımı esnasında güneş ve UV lambalarına maruziyet en aza indirilmelidir.

BENZALİN® kılları ağartabilir veya siyah renkli çamaşırları beyazlatabilir.

Tam olarak terapötik etkinliğinin görülebilmesi için, bazı olgularda 4-6 hafta boyunca tedavi gerekebileceği konusunda hastalar uyarılmalıdır.

Linkomisin ve eritromisin gibi diğer antibiyotikler ile kullanımında çapraz direnç görülebilir.

Tedavinin değerlendirilmesi esnasında, diğer antibiyotiklerin kullanımı ve antibiyotiklere karşı kazanılmış direnç prevelansı da göz önünde bulundurulmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Geçerli değildir.