BENZALIN topikal jel 50 gr Dozu

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Benzalin dozu, Benzalin dozaj, Benzalin doz aşımı, Benzalin uygulama, Benzalin kullanım şekli, Benzalin kullanımı, Benzalin kullanım süresi, Benzalin açmı tokmu, Benzalin nedir, Benzalin ne için kullanılır, Benzalin nasıl kullanılır, Benzalin faydaları, Benzalin etkileri, Benzalin günde kaç kez, Benzalin sabah mı akşam mı, Benzalin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde BENZALİN® akneli bölgelere, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez uygulanır.

Uygulama şekli:

Yalnız haricen kullanılır. BENZALİN® günde iki kez cilt iyice yıkanıp ılık suyla durulanıp nazikçe kurulandıktan sonra sabah ve akşam olmak üzere lezyonlu bölgelere yaygın olarak ince bir tabaka şeklinde uygulanmalıdır.

Hazırlanması:

İlacın kullanıma hazırlanması işleminin ilaç hastaya verilmeden, eczacı tarafından yapılması önerilir. Mümkün olmayan durumlarda aşağıda belirtilen prosedür izlenerek hazırlanmalıdır.

• Karıştırmaya başlamadan önce klindamisin toz flakonun üzerine vurarak tozun serbestçe hareket etmesini sağlayınız.

• Saf suyu flakona ekleyerek klindamisin toz tamamen çözününceye kadar çalkalayınız.

• Flakondaki solüsyonu jele ilave ediniz.

• Homojen bir karışım elde edilene kadar plastik çubuk vasıtasıyla karıştırınız ( 1- 1 V dakika kadar).

Böylece elde ettiğiniz BENZALİN® etiketinin üzerine 3 ay sonraki son kullanım tarihini yazınız (hazırlandığı günden sonraki 3 ay). Yazılan tarihten sonra ürün kullanılmamalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/ Karaciğer yetmezliği:

Özel kullanımı yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Ergenlik çağından önceki dönemde (12 yaşından küçük çocuklarda) akne vulgaris’in nadir görülmesinden dolayı, BENZALİN®’ in etkinliği ve güvenilirliği bu yaş gurubunda belirlenmemiştir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

BENZALİN® ’in aşırı doz kullanımında aşırı kaşıntı, kabuklaşma, eritem veya ödem oluşabilir. Bu durumların görülmesi halinde ilacın kullanımı derhal kesilmelidir.