BENZALIN topikal jel 50 gr Gebelik

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Benzalin gebelik kategorisi C'dir. Benzalin hamilelik kategorisi, Benzalin gebelik kategorisi, Benzalin emzirme, Benzalin anne sütüne geçer mi, Benzalin laktasyon, Benzalin hamilelerde kullanımı, Benzalin ve bebek, Benzalin kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C’ dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü

BENZALİN® çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanıldığında üreme kapasitesini etkileyip etkilemediğine ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Fakat, hamile kadınlarda klinik çalışma olmadığından dolayı BENZALİN® korunma yöntemi uygulamayan kadınlarda dikkatle kullanılmalıdır.

Gebelik dönemi

BENZALİN® veya benzoil peroksit ile hayvanlar üzerinde üreme / gelişim toksisite çalışması yapılmamıştır. Sıçan ve farelerde ağızdan 600 mg/kg/gün (Yetişkinlerde önerilen en yüksek dozun mg/m olarak sırasıyla 240 ve 120 katı) ve deri altından 250 mg/kg/gün (Yetişkinlerde önerilen en yüksek miktarın mg/m olarak sırasıyla 100 ve 50 katı) dozuna kadar teratojen etkisi görülmemiştir.

BENZALİN® ile tedavi edilen gebe kadınlarda titizlikle denetlenerek uygulanmış bir çalışma bulunmamaktadır. BENZALİN®’in gebe kadınlardaki güvenirliliği kanıtlanmamıştır. Bu nedenle hamile kadınlarda, ancak doktor tarafından risk/yarar değerlendirilmesi yapıldıktan sonra reçetelendirilmelidir.

Laktasyon dönemi

BENZALİN®’ in topikal uygulamadan sonra anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Ancak ağızdan ve parenteral uygulanan klindamisinin anne sütünde görüldüğü bildirilmiştir. Süt emen bebeklerde çok önemli yan etkilere neden olabildiğinden anne için ilacın önemi dikkate alınarak emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da BENZALİN® tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve

BENZALİN® tedavisinin

emziren

anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.
Üreme yeteneği/ Fertilite