SEVLURAN inhilasyon çözeltisi 250 ml Dozu

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sevluran dozu, Sevluran dozaj, Sevluran doz aşımı, Sevluran uygulama, Sevluran kullanım şekli, Sevluran kullanımı, Sevluran kullanım süresi, Sevluran açmı tokmu, Sevluran nedir, Sevluran ne için kullanılır, Sevluran nasıl kullanılır, Sevluran faydaları, Sevluran etkileri, Sevluran günde kaç kez, Sevluran sabah mı akşam mı, Sevluran fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Anestezi sırasında vaporizatörden verilen sevofluran konsantrasyonları bilinmelidir, için, Sevofluran, özel olarak Sevofluran için kalibre edilmiş vaporizatörlerle uygulaı

Bunun alıdır.

nm

Premedikasyon

Premedikasyon her hastanm gereksinimine ve anestezistin takdirine göre seçilmelidij
İndüksiyon

ilmeli ve ajanının

Doz hastanm yaşı ve klinik durumuna bağlı olarak, istenen etkiye göre bireyselleşti titre edilmelidir. Kısa etkili bir barbitürat veya diğer bir intravenöz indüksiyo ardından, Sevofluran inhalasyonu uygulanabilir.

Sevofluran ile indüksiyon oksijenle veya oksijen-nitröz oksit karışımı ile elde edilebilir. Erişkinlerde % 5’e kadar sevofluran konsantrasyonlarının inspirasyonu genellikle 2 dakikadan az bir süre içinde cerrahi anestezi oluşturur. Çocuklarda, %7’ye kadar sLvofluran konsantrasyonlarının inspirasyonu genellikle 2 dakikadan az bir süre içinde cerrahji anestezi oluşturur. Alternatif olarak, premedikasyon uygulanmamış hastalarda anestezinin ine üksiyonu için % 8’e kadar sevofluran konsantrasyonlarının inspirasyonu kullanılabilir.

idame

Cerrahi düzeylerdeki anestezinin sürekliliği, nitröz oksit ile birlikte veya tek başına Sevofluranın % 0.5 - %3’lük konsantrasyonları ile sağlanabilir. Yaşlılarda, diğer ir halasyon ajanlarıyla olduğu gibi, cerrahi anestezinin sürdürülmesi için normal olarak Sevoflur anın daha küçük konsantrasyonları gerekir.

Sevofluran MAK (minimum alveoler konsantrasyon) değerleri yaş ve nitröz oksit azalır. Aşağıdaki tablo farklı yaş grupları için ortalama MAK (minimum konsantrasyon) değerlerini içermektedir.

lavesi ile alveoler

Tablo 1. Pediyatrik ve yetişkin hastalar için yaşa göre MAK (minimum alveoler konsantrasyon)

değerleri

ı alveoler

Hastanın yaşı (yıl) Oksijendeki Sevofluran miktarı %65 N20/ %35 02rdeki Sevoflur; .n miktarı

* Yenidoğanlar zamanında doğmuşlardır. Prematüre yenidoğanlar için MAK (minimur konsantrasyon) değerleri belirlenmemiştir.

** 1 -<3 yaşındaki pediyatrik hastalarda, % 60 N20 / %40 02 kullanılmıştır.

Anesteziden Çıkma

Sevofluran anestezisini takiben, anesteziden uyanma süresi genellikle kısadır. Bı) hastalar post-operatif ağrı gidericilere daha erken gereksinim duyabilirler.

nedenle

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Geriyatrik popüiasyon: Yaşın artmasıyla MAK (minimum alveoler konsantrasyon) azalır. 80 yaşındaki bir yetişkinde MAK’ın (minimum alveoler konsantrasyon) elde edil nesi için gereken ortalama sevofluran konsantrasyonu, 20 yaş için gerekenin yaklaşık %50’sidlr.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımında şu önlemler alınmalıdır: Sevofluran uygulanmasının kesilmesi, açık havayolunun sağlanması, oksijen ile asiste veya kontrollü ventilasyonun başlatılması ve yeterli kardiyovasküler fonksiyonun sağlanması.