SEVLURAN inhilasyon çözeltisi 250 ml Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sevluran gebelik kategorisi B'dir. Sevluran hamilelik kategorisi, Sevluran gebelik kategorisi, Sevluran emzirme, Sevluran anne sütüne geçer mi, Sevluran laktasyon, Sevluran hamilelerde kullanımı, Sevluran ve bebek, Sevluran kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B’dir.

Gebelik dönemi

Hamilelerde kullanımı ile ilgili yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar yoktur. Bundajı sevofluran, hamilelerde açıkça gerekli ise kullanılmalıdır.

dolayı

Sevofluranın diğer inhalasyon ajanları gibi, rahim üzerinde potansiyel olarak kânamaya neden olabilen gevşetici bir etkisi bulunmaktadır. Obstetrik anestezi sırasında sevofluran kullanıldığında klinik değerlendirme göz önüne alınmalıdır.

Bir klinik çalışmada sevofluran sezaryen sırasında anestezi için kullanıldığında bebekleri için güvenlilik gösterilmiştir. Sevofluran güvenliliği doğum eylemi ö vajinal doğum için gösterilmemiştir.

Laktasyon dönemi

anne ve ncesi ve

Sevofluranın veya metabolitlerinin insan sütüne geçip geçmediği bilinmeıhektedir. Belgelenmiş bir deneyim olmadığı için, kadınlara sevofluran uygulamasından 48 saa sonraya kadar emzirmemeleri ve bu periyot süresince üretilen sütü atmaları tavsiye edilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite