SEVLURAN inhilasyon çözeltisi 250 ml Etkileşimi

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sevluran etkileşimi, Sevluran etken madde, Sevluran yardımcı maddeler, Sevluran alkol, Sevluran etkileşim, Sevluran kullananlar, Sevluran dozu, Sevluran kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Sevofluranın, cerrahide yaygın olarak kullanılan santral sinir sistemi ajanları, otoıiom sınır sistemi ilaçları, iskelet kası gevşeticileri, aminoglikozidler dahil anti-infeksiyon ajanları, hormonlar ve sentetik sübstitüentleri, kan türevleri ve epinefrin dahil kardiyovaskül ir ilaçlar gibi geniş bir ilaç grubu ile birlikte uygulanmasının güvenli ve etkili olduğu gösterilmiştir.

Barbitüratlar:

Ameliyatlarda yaygın olarak kullanıldığı üzere sevofluran uygulaması barbi geçimlidir.

üratlarla

)fluranın yaygın çimlidir. nda, kan

Benzodiazepin ve opioidler:

Benzodiazepİnler ve opioidlerin diğer inhalasyon ajanları ile olduğu gibi, sev< MAK’ını (minimum alveoler konsantrasyon) düşürmesi beklenir. Ameliyatlard* olarak kullanıldığı üzere sevofluran uygulaması benzodiazepin ve opioidlerle ge Sevofluran ile beraber kullanılan opioidler (örn. alfentanil ve sülfentanil) kalp hızı basıncında ve solunum hızında sinerjik bir düşüş başlatabilir.

Nitröz oksit:

Diğer halojenli volatil anesteziklerle olduğu gibi sevofluran MAK’ı nitröz oksit ile beraber uygulandığında azalır. M AK karşılığı yaklaşık olarak erişkinlerde %50 ve çocuklarda %25 azalır.

Nöromusküler Blok Yapan Ajanlar:

Diğer inhalasyon anestezi ajanlarında olduğu gibi, sevofluran non-depolari kan kas gevşeticilerin yaptığı nöromusküler blokajın, hem yoğunluğunu hem de etki süresini etkiler. Alfentanil-N20 anestezisini tamamlamak için kullanıldığında sevofluran pankeronyum, vekuronyum veya atrakuryumla oluşturulan nöromusküler bloğu kuvvetlendirir. Bu kas gevşeticilerin sevofluranla eş zamanlı alındıkları zamanki doz ayarlaması, isofjuran ile birlikte alındıkları zaman gerekli olan miktara benzerdir.

Sevofluranın süksinilkolin üzerindeki etkisi ve depolarizan nöromusküler blokaj araştırılmamıştır.

ın suresi

Anestezinin indüksiyonu sırasında nöromusküler bloke edici ajanların dozunun azaltılması, endotrakeal intübasyon veya yetersiz kas gevşemesi için uygun şartların başlamasında gecikmeye yol açabilir, çünkü nöromusküler bloke edici ajanların potansiyalizasyonu sevofluran aliminin başlangıcından birkaç dakika sonra gözlenmiştir.

Non-depolarizan ajanlar; pankuronyum, vekuronyum veya atrakuryumla etki eşimleri çalışılmıştır. Spesifik kılavuzların yokluğunda: (1) endotrakeal intübasyon iç;in non-depolarizan kas gevşeticilerin dozunu azaltmayınız; ve (2) anestezinin devamı sırasında, non-depolarizan kas gevşeticilerin dozu N2Û/opioid anestezisi sırasındakine benzer oranda

azaltılmalıdır. Kas gevşeticilerin destek doz alımı, sinir uyarılarına alınan cevaba göre belirlenmelidir.

Ep i nefrin/Adrenal İ n

Sevofluran da isofluran gibi, dışarıdan uygulanan adrenalinin aritmojenik etkis|ne karşı miyokardın sensitizasyonuna yol açar.

Diğer ajanlarla olduğu gibi intravenöz bir anestezik (öm. propofol) kullanımı sonrasında Sevofluran’ın daha düşük konsantrasyonları gerekebilir.

CYP2E1 İndükleyicileri İzoniyazid ve alkol gibi sitokrom P450 izoenzimi CYP2El’in aktivitesini arttıran tıbbi ürünler ve bileşikler sevofluranın metabolizmasını arttırabilir, plazmada florür konsantrasyonlarında anlamlı artışlara yol açabilir fakat barbitüratlar tarafından indüklenmez. Sevof|uran ile ızoniyazidin eşzamanlı kullanımı, izoniyazidin hepatotoksik etkilerini arttırabilir.

CYP 2El’in artmış aktivitesini takiben plazma florür konsantrasyonlarında belirgiş gözlemlenmiştir.

artışlar

Beta blokerler

Sevofluran, düzenleyici kardiyovasküler mekanizmaları bloke ederek, beta blokerlerifı negatif inotropik, kronotropik ve dromotropik etkilerini arttırabilir.

İndirekt etki gösteren sempatomimetikler:

Sevofluran ve indirekt etki gösteren sempatomimetik ürünlerin (amfetaminler, eşzamanlı kullanımında akut hipertansif epizod riski bulunmaktadır.

efedrin)

Verapamil:

Verapamil ve sevofluran eş zamanlı uygulandığında atriyoventriküler iletimin btfzulduğu gözlemlenmiştir.

StJohn fs Wort (Sarı kantaron)