SEFPORIN 400 mg 10 film tablet Etkileşimi

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sefporin etkileşimi, Sefporin etken madde, Sefporin yardımcı maddeler, Sefporin alkol, Sefporin etkileşim, Sefporin kullananlar, Sefporin dozu, Sefporin kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Antasidler ve H2-reseptör antagonistleri: Sefditoren pivoksilin magnezyum ve alüminyum içeren antasidlerle birlikte kullanılması ilacın absorbsiyonunu azaltacağından önerilmez. Aynıetkileşim H2 reseptör antagonistleri ile de meydana geldiğinden sefditoren pivoksilin H2reseptör antagonistleriyle birlikte verilmesi önerilmez.

Probenesid: Diğer P-laktam antibiyotiklerle olduğu gibi, probenesidin sefditoren pivoksil ile birlikte verilmesi sefditorenin plazma düzeylerinde artışla sonuçlanmıştır.

Oral kontraseplifler: Sefditoreıı pivoksilin çoklu dozlarının oral kontraseptiflerin östrojen komponenti olan etinil östradiolün farmakokinetiği üzerine etkisi yoktur.

İlaç / Laboratuar testi etkileşmeleri:

Sefalosporinlerin bazen, pozitif direkt Coombs testine yol açtığı bilinmektedir. Bakır indirgeme testleri ile idrarda yalancı pozitif glukoz reaksiyonu görülebilir, fakat enzim tabanlıtestlerle glukozüri gözükmez. Plazma ya da kanda glukozun belirlenmesi için ferrisiyanidtestinde yalancı negatif bir sonuç ortaya çıkabileceği için, sefditoreıı pivoksil almakta olanhastalarda kan / plazma glukoz düzeylerini belirlemek için glukoz oksidaz ya da hekzokinazmetodunun kullanılması önerilir.