SEFPORIN 400 mg 10 film tablet Gebelik

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sefporin gebelik kategorisi B'dir. Sefporin hamilelik kategorisi, Sefporin gebelik kategorisi, Sefporin emzirme, Sefporin anne sütüne geçer mi, Sefporin laktasyon, Sefporin hamilelerde kullanımı, Sefporin ve bebek, Sefporin kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi B’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanılmaması ile ilgili herhangi bir veri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Hayvanlarda yapılan çalışmalarda teratojenik etkiler saptanmamakla birlikte, gebe kadınlarda yeterli ve kontrollü çalışmalar yoktur. Hamileliğin son trimesterinde uzun dönem pivoksilgrubu içeren antibiyotikleri kullanan kadınlarda ve bu şekilde doğan bebeklerde kamitineksikliği raporlanmıştır. Hayvan üreme çalışmaları, daima insandaki yanıtı göstermediğinden,bu ilaç, gebelikte kesin olarak gerekiyorsa kullanılmalıdır.

SEFPORİN için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Gebe kadınlarda yeterli ve kontrollü çalışmalar yoktur. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/embriyonal/fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgiliolarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir.

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Sefditorenin insan ya da hayvan sütü ile atılmasına ilişkin yetersiz bilgi mevcuttur. Memedeki çocuk açısından bir risk olduğu göz ardı edilemez. Emzirmenin durdurulupdurdurulmayacağma ya da SEFPORİN tedavisinin durdurulup durdurulmayacağma/tedavidenkaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası veSEFPORİN tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

İnsanlar üzerinde ya da klinik dışı üreyebilirlik çalışmalarından elde edilmiş veriler mevcut değildir.