SEFPORIN 400 mg 10 film tablet Dozu

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sefporin dozu, Sefporin dozaj, Sefporin doz aşımı, Sefporin uygulama, Sefporin kullanım şekli, Sefporin kullanımı, Sefporin kullanım süresi, Sefporin açmı tokmu, Sefporin nedir, Sefporin ne için kullanılır, Sefporin nasıl kullanılır, Sefporin faydaları, Sefporin etkileri, Sefporin günde kaç kez, Sefporin sabah mı akşam mı, Sefporin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

SEFPORİN günde iki kez olacak şekilde yemeklerle birlikte alınmalıdır.

• Beta-hemolitik streptokok enfeksiyonlarında, akut romatizmal ateş ve akut glomeruloneffitgelişmesini önlemek için tedavi süresi en az 10 gün olmalıdır.

• Üriner enfeksiyonların tedavisinde hafif - orta şiddetli olgularda önerilen doz 12 saat ara ile200 mg ve ağır olgularda 8 saat ara ile 200 mg’dır. Tedavi süresi 7-14 gündür.

Uygulama şekli:

Tablet yeterli miktarda sıvı ile oral yoldan alınmalıdır (örneğin, bir bardak su ile).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

• Hafif böbrek bozukluğu olan (KLkr: 50-80 mL/dak/1.73m2) hastalar için dozayarlanması gerekmez.

• Orta derecede böbrek bozukluğu olan hastalara (KLkr: 30-49 mL/dak/1.73 m2) günde ikikez 200 mg’dan fazla dozun uygulanmaması,

• Ağır böbrek bozukluğu olanlara (KLkr: < 30 ml/dak/1.73 m2) günde 200 mg’danfazlasının uygulanmaması önerilir.

Son dönem böbrek hastalığı olanlarda uygun doz belirlenmemiştir.

Karaciğer yetmezliği:

Hafif veya orta derecede karaciğer bozukluğu olan hastalarda doz ayarlaması gerekmez (Child-Pugh Sınıf A ve B). Ağır karaciğer bozukluğu olan hastalarda (Child-Pugh sınıf C),sefditorenin fannakokinetiği incelenmemiştir.

Pediyatrik popülasyon:

Sefditoren pivoksil tabletin 12 yaşın altındaki pediatrik hastalarda etkililik ve güvenliliği saptanmamıştır.

Geriyatrik popülasyon:

Sefditoren pivoksil 200 mg alan yaşlı ve genç hastalar arasında, etkinlik ve güvenlilikte klinik olarak anlamlı farklılıklar gözlenmemiştir. Normal (yaşlarına göre) böbrek fonksiyonu olangeriyatrik hastalarda doz ayarlaması gerekmez.

Bu ilacın önemli miktarda, böbrekten atıldığı bilinmektedir ve bu ilaca karşı toksik reaksiyon riski, böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda daha fazla olabilir. Yaşlı hastaların böbrekfonksiyonunda azalma olasılığı daha çok olduğundan, doz seçiminde dikkatli olunmalıdır veböbrek fonksiyonunun izlenmesi yararlı olabilir.

Doz aşımı ve tedavisi

İnsanda sefditoren pivoksilin doz aşımıyla ilgili bilgi yoktur. Ancak, diğer p-laktam antibiyotiklerle, doz aşımını takip eden advers etkiler bulantı, kusma, epigastrik rahatsızlık,diyare ve konvülsiyonlar olmuştur. Hemodiyaliz, sefditorenin vücuttan uzaklaştırılmasına,özellikle böbrek fonksiyonu kısıtlı olanlarda yardımcı olabilir (4 saat hemodiyalizi takibenplazma konsantrasyonlarında %30 azalma). Doz aşımı semptomatik olarak tedavi edilir vegerektiğinde destekleyici önlemler alınır.