RENAGEL 800 mg 180 film tablet {Genzyme} Zararları

Genzyme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Renagel zararları, Renagel önlemler, Renagel riskler, Renagel uyarılar, Renagel yan etkisi, Renagel istenmeyen etkiler, Renagel cinsel, Renagel etkileri, Renagel tedavi dozu, Renagel aç mı tok mu, Renagel hamilelik, Renagel emzirme, Renagel alkol, Renagel kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Tedavi süresi 52 hafta olan 202 hemodiyaliz hastasının ve tedavi süresi 12 hafta olan 97 periton diyaliz hastasının katıldığı paralel tasarımlı çalışmalarda , muhtemelen ve tahminen Renagel ile ilişkili olarak gözlenen en sık (> % 5 hastaların) istenmeyen etkiler sistem organ sınıflandırmasına göre gastrointestinal bozukluklardır. Aşağıdaki tabloda , bu çalışmalarda (299 hasta) ve kontrolsüz klinik çalışmalarda ( 384 hasta) muhtemelen ve tahminen Renagel ile ilişkili veriler görülme sıklıklarına göre listelenmiştir. Bildirilme sıklıkları şu şekildedir : çok sık ( > 1/10), sık ( > 1/100 , < 1/10), seyrek ( > 1/1000 , < 1/100), nadir ( > 1/10000 , < 1/1000), çok nadir ( < 1/10000), izole vakalar dahil .

Gastrointestinal Bozukluklar
_

Çok sık : Bulantı, kusma, karın ağrısı, konstipasyon, diyare veya dispepsi

Sık: Flatulans_

Sinir Sistemi Bozuklukları
_

Çok sık : Başağrısı_

Vasküler Bozukluklar
_

Çok sık : Hipotansiyon, hipertansiyon_

Genel Bozukluklar ve Uygulama Yeri Koşulları
_

Çok sık : Ağrı_

Deri ve Derialtı Dokusu Bozuklukları
_

Çok sık : Kaşıntı_

Sık: Kızarıklık_

Enfeksiyonlar ve İnfestasyonlar
_

Sık: Faranjit_

Bu olayların çoğu genelde Basamak 5 Kronik Böbrek Yetmezliği hastalarında görülmektedir ve Renagel ile bağlantılı olmayabilir.

Pazarlama Sonrası Deneyim : Çok nadir olarak Renagel ile tedavi sırasında hastalarda barsak tıkanması ve ileus/subileus gözlenmiştir.