RENAGEL 800 mg 180 film tablet {Genzyme} Yan Etkileri

Genzyme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Renagel yan etkileri, Renagel etkileri, Renagel zararları, Renagel belirtileri, Renagel uyarılar, Renagel önlemler, Renagel kilo aldırırmı, Renagel zayıflatırmı, Renagel zehirlenmesi, Renagel cinsellik, Renagel sorunlar, Renagel uykusuzluk, Renagel bağımlılık, Renagel bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi RENAGEL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdaki yan etkiler RENAGEL kullanan hastalarda bildirilmiştir:

Cok sık (10 hastada 1 hastadan daha fazlasında görülen): bulantı, kusma, kann ağrısı, ishal, hazımsızlık, kabızlık, başağnsı, düşük kan basıncı, yüksek kan basıncı, ağn, kaşıntı.

Sık ( 10 hastada 1 hastadan daha azında ve 100 hastada 1 hastadan fazlasında görülen): gaz, kızanklık, boğaz ağnsı.

Cok nadir (10.000 hastada 1 hastadan daha azında görülen): barsak tıkanması.

Bu yan etkiler kronik böbrek yetmezliği nedeniyle de görülmektedir.

Kabızlık çok nadir olarak gözlenen barsak tıkanmasının öncü bir belirtisi olduğundan , böylesi bir durumda doktor veya eczacınızı bilgilendiriniz.

Herhangi bir yan etki ciddileşir ya da burada belirtilmeyen başka bir etki ile karşılaşırsanız doktorunuza veya eczacınıza söyleyiniz.

Yapılan çalışmalarda hastaların % 10 ve daha fazlasında aşağıdaki istenmeyen etkiler rapor edilmiştir: Ağrı , diyare, bulantı , kusma , dispepsi, konstipasyon , infeksiyon, baş ağrısı, solunum bozukluğu , öksürük, hipotansiyon , baş dönmesi , dispne, trombozis, periferik ödem, göğüs ağrısı, karın ağrısı, ateş, bacak krampları , hipertansiyon ve kaşıntı . Aşağıdaki istenmeyen etkiler hastaların % 1-10’u arasında rapor edilmiştir : Flatulans , kardiyovasküler bozukluklar , farenjit ve kızarıklık. Sağlıklı kişilerde ve son dönem renal yetersizliği olan hastalarda yapılan çalışmalarda istatistiksel olarak Renagel ve plasebo grubu arasında advers etkiler sıklığı açısından anlamlı bir fark gözlenmemiştir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.