RENAGEL 800 mg 180 film tablet {Genzyme} Nedir

Genzyme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Renagel nedir, Renagel ne için kullanılır, Renagel ne ilacı, Renagel neye yarar, Renagel ne işe yarar, Renagel neye iyi gelir, Renagel kullananlar, Renagel kullanımı, Renagel uygulama, Renagel etkileri, Renagel faydaları bilgilerini içerir.

2.RENAGEL nedir ve ne için kullanılır?

1. RENAGEL nedir ve ne için kullanılır?

RENAGEL hemodiyaliz veya periton diyaliz tedavisi gören yetişkin böbrek yetmezliği hastalarında kandaki fosfat seviyesinin kontrol edilmesi için kullanılmaktadır. Böbrek kaynaklı kemik hastalığı gelişiminin kontrol edilmesi için RENAGEL ile kalsiyum destekleyicileri veya Vitamin D destekleyicileri gibi başka ilaçlann da kullanılması gerekli olabilir.

RENAGEL sindirim yolunda yiyeceklerden gelen fosfatı bağlar. Bu şekilde hemodiyaliz tedavisi alan yetişkin böbrek yetmezliği hastalanmn kanındaki serum fosfat seviyesini düşürür. RENAGEL1 kalsiyum içermemektedir. Dolayısıyla kandaki fosfat seviyesini düzenlemek için sadece kalsiyum tabletleri alınması ile karşılaştınldığında kandaki yüksek kalsiyum seviyesi görülme olayları azalacaktır.

RENAGEL aynı zamanda safra asitlerini bağlamaktadır. Bu şekilde kanınızdaki LDL seviyesini (kötü kolestrol) düşürmektedir.