RENAGEL 800 mg 180 film tablet {Genzyme} Dozu

Genzyme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Renagel dozu, Renagel dozaj, Renagel doz aşımı, Renagel uygulama, Renagel kullanım şekli, Renagel kullanımı, Renagel kullanım süresi, Renagel açmı tokmu, Renagel nedir, Renagel ne için kullanılır, Renagel nasıl kullanılır, Renagel faydaları, Renagel etkileri, Renagel günde kaç kez, Renagel sabah mı akşam mı, Renagel fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji uygulama sıklığı ve süresi: Yetişkinler ve Geriatrik popülasyon (>65 yaş)

Fosfat bağlayıcı dozda almayan hastalar için doz, aşağıdaki tabloda gösterildiği gibi serum fosfat konsantrasyonları temel alınarak kişiye özel olarak belirlenir:

Eğer Renagel alternatif fosfat bağlayıcısı olarak reçetelenmiş ise, Renagel hastanın bir önceki almış olduğu kalsiyum bazlı fosfat bağlayıcısıyla karşılaştırıldığında mg olarak vücut ağırlığı temel alınarak eşit dozlarda verilmelidir. Serum fosfat düzeyleri yakından takip edilmelidir ve Renagel dozu, serum fosfat düzeyi <1.76 mmol/l (5.5 mg/dl) düzeyine ulaşması hedeflenerek ayarlanmalıdır. Serum fosfat seviyesi , stabil serum fosfat düzeylerine ulaşılana kadar her iki ile üç haftada bir , daha sonra da düzenli olarak kontrol edilmelidir.

Doz aralığı her öğünde 1 ile 5 adet 800 mg film tablet olarak değişebilir. Bir yıllık klinik çalışmanın kronik fazında kullanılan ortalama gerçek günlük doz 7 gram sevelamerdir.

Hastalar Renagel Film Tablet’i yemekler ile almalı ve reçetelenmiş olan diyet listesine bağlı kalmalıdırlar. Tabletler bütün olarak yutulmalı, çiğnenmemelidir.

Pediyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı vakası bildirilmemiştir.

Renagel , normal sağlıklı gönüllülere herhangi bir istenmeyen etki görülmeksizin sekiz gün süresince 14 gram/ gün (17 adet Renagel 800 mg film tablete ekivalan) dozunda verilmiştir.