REBIF 22 kullanıma hazır 3 adet şırınga Gebelik

Serono Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rebif gebelik kategorisi C'dir. Rebif hamilelik kategorisi, Rebif gebelik kategorisi, Rebif emzirme, Rebif anne sütüne geçer mi, Rebif laktasyon, Rebif hamilelerde kullanımı, Rebif ve bebek, Rebif kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelikte kullanım kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar:

Fertil kadınlar uygun kontraseptif yöntemler uygulamalıdırlar. REBİF kullanırken gebe olan ya da gebeliği planlayan hastalara, potansiyel zararları bildirilmeli ve tedavinin kesilmesi düşünülmelidir (bakınız kısım 5.3). Tedaviye başlamadan önce relaps oranı yüksek olan hastalarda, gebelik durumunda REBİF’in kesilmesini takiben ciddi relaps riskinin, olası artan düşük riskine karşı değerlendirilmesi gereklidir.

Gebelik dönemi:

REBİF’in gebelerde kullanımı üzerine sınırlı bilgi vardır. Mevcut veri düşük riskinin artabileceğini işaret etmektedir. Gebelik esnasında tedaviye başlamak kontrendikedir (bakınız kısım 4.3).

Laktasyon dönemi:

REBİF’in anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Süt çocuklarında ciddi advers reaksiyon potansiyelinden ötürü, emzirmenin ya da REBİF tedavisinin kesilmesi kararı verilmelidir.

Üreme yeteneği / fertilite