PSORCUTAN BETA 30 gr pomad {İntendis} Uyarılar

İntendis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Psorcutan uyarılar, Psorcutan zararları, Psorcutan önlemler, Psorcutan riskler, Psorcutan yan etkisi, Psorcutan alerji, Psorcutan alkol, Psorcutan hamileler, Psorcutan emzirme, Psorcutan araç kullanımı, Psorcutan fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

PSORCUTAN BETA kafaya, yüze, ağza ve gözlere uygulanmaması ve bu bölgelere kazaen bulaşmaması için hasta doğru yönlendirilmelidir. Her uygulamadan sonra eller yıkanmalıdır.

Tedavi edilen bölge vücut yüzeyinin % 30’unu açmamalıdır.

Kalsipolriol ile ilgili önerilere ııyulduğunda hıperkalsemi riski minimumdur. Şayet maksimum haftalık do/ (100 g) aşılırsa, kalsipolriol içeriği nedeni ile hipcrkalscmi oluşabilir. Tedavi kesildiğinde, serum kalsiyumu hızla normale döner.

PSORCUTAN BETA’nm güçlü steroid içeriğinden dolayı diğer steroidlerle birlikte kullanımından kaçınılmalıdır. Sıslemık emilim nedeni ile lopikal kortikosteroid tedavisi sırasında da. sistemik kortikosteroid tedavisi ile alakalı adrenokortikal süpresyon veya diabetes mcllitus’un kötüleşmesi gibi yan etkiler ortaya çıkabilir.

Geniş hasarlı deri bölgelerine ve kapalı pansumanla uygulanmasından veya mukoz membranlara ya da deri kıvrım yerlerine uygulamadan kaçınılmalıdır, çünkü bu, kortikosteroidlerin sistemik cmilimini arttırır. Yüz densı ve jcnitallcr kortikoslcroidlcrc çok duvarlıdırlar. Vücudun bu bölgelerine uzun süreli tedaviden kaçınılmalıdır. Bu bölgeler daha zayıf kortikosteroidler ile tedavi edilmelidirler. Lezyonlar. sekonder enfeksiyona maruz kalırlarsa, antimikrobiyal tedavi uygulanmalıdır. Şayet enfeksiyon kötüleşirse kortikoslcroidlerle tedavi sonlandırılmalıdır.

Psoriasisın topikal steroidler ile tedavisi sırasında jcncralızc püslüler psoriasis veya tedavi sonlandınldığmda rebound riski olabilir. Bu nedenle tedavi sonrasındaki periyodda medical gözleme devam etmelidir.

Uzun süreli kullanım ile birlikle korlikostreoide bağlı lokal ve sistemik yan etkilerde artış nski vardır. Korlıkostcroıdin uzun süreli kullanımına bağlı yan etkiler görüldüğünde tedavi sonlandırılmalıdır. bölüm 4.8. e bakınız.

Kortikosteroidlerlc uzun süreli tedavi sonIandırıldığında rebound riski olabilir.

PSORCUTAN BETA’mn kafa derisinde kullanılması ile ilgili deneyim yoktur. Lokal veya sistemik kullanılan diğer anli-psoriatik ilaçlar ile ya da fototerapi ile birlikle kullanımı konusunda deneyim yoktur

PSORCUTAN BETA tedavisi esnasında doktorlar hastalarına doğal ya da suni güneş ışığına aşırı maruz kalma açısından önlem almaları ya da sınırlanıalan konusunda uyarılarda bulunmalıdırlar.

Topikal kalsipotriolün UV radyasyonu ile birlikte uygulanmasını ancak doktor ve hasta bu tedavinin yararlarının potansiyel risklerine üstün olduğunu değerlendirdiğinde göz önüne almalıdırlar (bölüm 5.3’e bakınız).

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

PSORCUTAN BETA'nın araç veya makine kullanma becerisi üzerine bir etkisi yoktur ya da ihmal edilecek düzeydedir.