PSORCUTAN BETA 30 gr pomad {İntendis} Dozu

İntendis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Psorcutan dozu, Psorcutan dozaj, Psorcutan doz aşımı, Psorcutan uygulama, Psorcutan kullanım şekli, Psorcutan kullanımı, Psorcutan kullanım süresi, Psorcutan açmı tokmu, Psorcutan nedir, Psorcutan ne için kullanılır, Psorcutan nasıl kullanılır, Psorcutan faydaları, Psorcutan etkileri, Psorcutan günde kaç kez, Psorcutan sabah mı akşam mı, Psorcutan fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: PSORCUTAN BETA etkilenen bölgeye günde I defa uygulanır.

Tedavi süresi 4 haftadır. Bu sürenin sonunda. PSORCUTAN BETA ’mu tedavi tekrarı hekim önerisi ile yeniden başlatılabilir.

Maksimum günlük doz 15 gramı, maksimum haftalık doz ise 100 gramı geçmemelidir. Tedavi edilen vücııl yüzeyi ise toplam vücut yüzeyinin % 30‘unu açmamalıdır.

Uygulama şekli: Sedef hastalığından etkilenen bölgeye nazikçe sürülerek uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Ağır böbrek yetmezliği ya da ağır karaciğer bozukluğu olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

PSORCUTAN BETA’nın çocuklarda vc 18 yaşın altındaki adolczanlarda kullanımı önerilmemektedir.

Doz aşımı ve tedavisi

Önerilen doz aşıldığında serum kalsiyum düzeyleri artabilir ancak tedavi kesildiğinde hızla gerıve döner. Topikal kortikosteroidlerin uzun süreli aşırı kullanımı genellikle geriye dönüşlü olan sckonder adrenal yetmezliğe yol açan h i pofi /-adrenal fonksiyonları baskılayabilir. Bu durumlarda semptomatık tedavi uygulanır

Kronik toksisite durumunda kortikosteroid tedavisi kademeli bir şekilde azaltılarak sonlandırılmalıdır.

Yaygın eritrodermik psoriasislı bir hastada haftalık 240 g (haftalık maksimum do/ 100 g: bk/. bölüm 4.2 vc 4.4) olmak ü/ere 5 ay boyunca Psorcutan Beta’nın hatalı kullanılıp tedavinin aniden kesilmesi sonrasında sonrasında Cushing’s sendromu ve püstüler psoriasis geliştiği bildirilmiştir.