PROLEUKIN IV flakon 18x106 IU/ML Kullanımı

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.PROLEUKIN IV nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Doktorunuz veya hemşireniz tarafından size verilen tüm talimatları dikkatlice takip ediniz. Doktorunuz sizin için uygun olan dozu ve uygulama sıklığını belirleyecektir. PROLEUKİN ile tedavi sağlık uzmanın gözetimi altında yapılmalıdır (bu kullanma talimatının sonunda yer alan talimatlara bakınız).

PROLEUKİN tedavinizden önce veya tedavi sırasında, doktorunuz, sizi muayene edip kan hücre sayımlarınızı kontrol etmek üzere, düzenli kan testleri ve göğüs röntgenleri isteyebilir.

Uygulama yolu ve metodu

PROLEUKİN size şu şekillerde verilebilir:

-toplardamar içine (intravenöz infüzyon). Bu uygulama, hastanede, kanser tedavisi kullanımında deneyim sahibi bir doktor veya hemşirenin gözetimi altında yürütülmelidir,

ilaçlarının ayakta bir

-deri altına doğrudan enjeksiyon (subkütan enjeksiyon). Bu uygulama, bir hastanede, sağlık merkezinde veya evde, bir doktor veya hemşirenin gözetimi altında yapılabilir.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

Çocuklar ve 18 yaş altı ergenlerde kullanılması önerilmemektedir.

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlı hastalar, PROLEUKİN etkilerine daha hassas olabilir. Sağlık personelinin, yaşlıları tedavi ederken dikkatli olması gerekmektedir.

Özel kullanım durumları

Böbrek /Karaciğer yetmezliği:

PROLEUKİN verilmesi, karaciğer transaminazlarında yükselme, serum bilirubininde, serum üre ve serum kreatininde geri dönüşümlü olarak (reversibl) yükselmeye neden olur. Daha önceden böbrek veya karaciğer işlev bozukluğu (disfonksiyonu) olan hastalar yakından izlenmelidirler.

Doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.

Eğer PROLEUKİN ’in etkisinin çok güçlü ya da çok zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla PROLEUKIN IV kullanırsanız

Geçerli değildir.

PROLEUKIN IV'i kullanmayı unuttuysanız

Geçerli değildir.

PROLEUKIN IV ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

PROLEUKİN tedavisi normal olarak uzun süreli bir tedavidir. Bununla birlikte, herhangi bir zamanda doktorunuzun tavsiyesi üzerine tedavi bırakılabilir.