PRECORT-LIYO 250 mg IM/IV enjeksiyon için liyofilize toz içeren ampül Uyarılar

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Precort uyarılar, Precort zararları, Precort önlemler, Precort riskler, Precort yan etkisi, Precort alerji, Precort alkol, Precort hamileler, Precort emzirme, Precort araç kullanımı, Precort fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Kortikosteroidler kullanım sırasında enfeksiyon belirtilerini etkileyebileceğinden PRECORT-LİYO uygulanan hastalarda enfeksiyon oluşması yönünden yakından izlenmeli ve gerektiğinde uygun antibiyotik tedavisi yapılmalıdır.

Septik artritte uygun antibiyotik ile birlikte kullanılmalıdır. Daha önce enfekte olmuş eklem içine direkt uygulama yapılmamalıdır. Akut enfeksiyonlıı hastalarda intraartiküler. intrabursal ve intratendonal uygulamalar yapılmamalıdır.

Uzun süreli kortikosteroid kullanımı posterior subkapsüler katarakt ve glokom oluşturabilir. Optik sinir zedelenmesi ya da fungal veya viral enfeksiyon oluşumu kolaylaşabilir.

Tedavi sırasında suçiçeği aşısı ve diğer bağışıklık yöntemleri uygulanmamalıdır.

Aktif tüberkülozda ancak akut ve yaygın vakalarda uygun tüberkülostatik ajanlarla birlikte kullanılmalıdır.

Uzun süreli tedavilerde bebek ve küçük çocukların büyüme ve gelişimleri dikkatle izlenmelidir.

Hipertrombinemide aspirin ve diğer NSAİ ile birlikte çok dikkatli kullanılmalıdır.
Yüksek doz kortikosteroid uygulanması kan basıncı yükselmesine, su ve tuz tutulmasına ve potasyum itrahına neden olabilir. Bu gibi durumlarda hastalar yakından izlenmeli ve/veya gerekli diyet uygulaması yapılmalıdır.

Oküler simpleksli hastalarda korneal perforasyon olasılığı göz önünde bulundurularak uygulama çok dikkatli yapılmalıdır. Siroz ve hipotroid durumlarında kortikosteroid uygulaması hastalığın seyrini hızlandırabilir.

Non-spesifık ülseratif kolit bulunanlarda kullanıldığında perferasyon. abse ve piyojenik enfeksiyon yönünden hasta dikkatle izlenmelidir. Diyabet, oküler herpes simpleks, glokom, epilepsi, kronik psişik reaksiyon, divertikiilil. barsakta yeni oluşmuş anastomoz, aktif ya da gizli peptikülser, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği, hipertansiyon, konjestif kalp yetmezliği, osteoporoz, ıııiyastenia gravisli hastalarda mutlaka gerekli önlemler alınarak ve sürekli kontrol altında kullanılmalıdır.

Adrenal yetmezlik tablosu göz önünde bulundurularak tedavinin sonlandırıİması doz kademeli olarak azaltılarak yapılmalıdır. Tekrarlanan yüksek doz IV PRECORT-LİYO uygulamasını takip eden kardiyak aritmi dolaşım kolapsı, bradikardi görülebilme olasılığı göz önünde bulundurulmalıdır (10 dakikadan daha az bir periyoda 0.5 g’dan fazla).

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

PRECORT-LİYO'nun araç ve makine kullanımı üzerinde bilinen bir etkisi yoktur.