PRECORT-LIYO 250 mg IM/IV enjeksiyon için liyofilize toz içeren ampül Endikasyonları

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Precort endikasyonları, Precort tedavisi, Precort ne işe yarar, Precort neye yarar, Precort ne için kullanılır, Precort nedir, Precort faydaları, Precort ne ilacı, Precort ne zaman kullanılır, Precort kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

PRECORT-LİYO aşağıdaki durumlarda endikedir:

Endokrin hastalıkları: Primer veya sekonder adrenokortikal yetmezlik, akut adreııokortikal yetmezlik, konjenital adrenal hiperplazi, kanserle ilişkili hiperkalsemi. nonsüpuratif tiroidit.

Romatizmal hastalıklar: Romatoid artrit (düşük doz uygulamaları ile juvenil romatizmal artrit dahil), psöriatrik artrit. ankilozan spondilit. akut gut artriti. post- travmatik osteoartrit. akut non-spesifık tendonsinovit, akut/subakut bursit ve epikondilit.

Kollajen doku hastalıkları: Sistemik lupus eritematosus, sistenıik dermatomiyosit ve akut romatoid karditis

Deri hastalıkları: Pemfigus, eıitema multiform (Steven-Johnson sendromu), eksfolyatif dermatit. büllü dermatitis herpetiformis, ağır seyreden psoriasis ve seboreik dermatit ve mikozis fungoides.

Alerjik reaksiyonlar: Bronşiyal astım, kontakt dermatit, atopik dermatit. serum hastalığı, mevsimsel ya da uzun süreli alerjik rinit, aşırı ilaç duyarlılığı, ürtikeryel transfiizyon reaksiyonları ve akut non-enfeksiyöz larenks ödemi.

Göz hastalıkları: Herpes zoster oftalmikus, iritis. iridosiklitis. korioretinitis, yaygın posterior uveitis ve koroiditis. optik nevrit. semptomatik oftalmi. ön segment enflamasyonu, alerjik konjonktivit. alerjik korneal marjinal ülser ve kcratit.

Sindirim sistemi hastalıkları: Ülseratif kolit (sistemik tedavi) ve rejyonel enterit (sistemik tedavi).

Solunum sistemi hastalıkları: Semptomatik sarkoidoz. beri 11 iosis, tedavi

edilemeyen LöMer sendromıı. aspirasyon pnömonisi ve gerekli anti-tüberkiiloz tedavi ile birlikte fülmine ya da dissemine pulmoner tüborküloz.

Hematolojik hastalıklar: Kazanılmış (otoimmun) hemolitik anemi, erişkinlerdeki sekonder trombositopeni. yetişkinlerde idyopatik trombositopenik purpura (sadece IV uygulama, IM uygulama kontrendikedir), eritroblastopeni, konjenital hipoplastik anemi.

Neoplastik hastalıklar: Palyatif tedaviler için, yetişkinlerde lösemi ve lenfoma.
çocukluk çağında akut lösemi.

Ödemli reaksiyonlar: İdiyopatik tip veya lupus eritematoz nedeniyle oluşan nefrötik sendromdaki proteinürinin azaltılması veya diiirezin arttırılması.

Sinir sistemi hastalıkları: Multipl sklerozun akut alevlenmesi.

Standart akut şok tedavisine cevap vermeyen şoklar: Kardiyojenik şok. septik şok. anaflaktik şok. hipovalemik şok. karışık şok durumları (travma, yanıklar, çeşitli etyolojik nedenli geç şoklar)

Diğerleri: Uygun antitüberküloz kemoterapi ile beraber kullanıldığında,