PRECORT-LIYO 250 mg IM/IV enjeksiyon için liyofilize toz içeren ampül Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Precort gebelik kategorisi C'dir. Precort hamilelik kategorisi, Precort gebelik kategorisi, Precort emzirme, Precort anne sütüne geçer mi, Precort laktasyon, Precort hamilelerde kullanımı, Precort ve bebek, Precort kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Kortikosteroidlerle insanlar üzerinde yeterli sayıda üreme çalışmaları yapılmadığından, bu ilaçların, gebelerde, emziren annelerde ya da çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımı için ilacın anne ve embriyo ya da fetus üzerine potansiyel zararlarına karşılık muhtemel yararlarının değerlendirilmesi gerekir.

PRECORT-LİYO kullanılırken doğum kontrolü uygulanmalıdır.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / ve-veya / embriyonal / fetal gelişim / ve-veya/ doğum / ve-veya / doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Bu nedenle. PRECORT-LİYO gebe bir kadına tıbbi zorunluluk durumunda risk yarar durumu göz önüne alınarak doktor kararı ile verilmelidir.

Laktasyon dönemi

Metilprednisolon’un insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir.
Metilprednisolon’un süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır.
Emzirmenin durdurulup durduramayacağına ya da PRECORT-LİYO tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve PRECORT-LİYO tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite