PLENDIL 10 mg uzun etkili 20 film tablet Uyarılar

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Plendil uyarılar, Plendil zararları, Plendil önlemler, Plendil riskler, Plendil yan etkisi, Plendil alerji, Plendil alkol, Plendil hamileler, Plendil emzirme, Plendil araç kullanımı, Plendil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Aortik stenoz, karaciğer yetmezliği, ciddi böbrek yetmezliği (GFR< 30 ml/dak.), akut miyokard enfarktüsü ardından kalp yetmezliği. Duyarlı kişilerde hipotansiyon ve bu durumun sonucunda miyokard iskemisi görülebilir.

Plendil laktoz içermektedir. Plendil aşağıda verilen nadir kalıtsal koşullar altındaki hastalarda kullanılmamalıdır: Galaktoz intoleransı, total laktaz eksikliği veya glukoz- galaktoz malabsorbsiyonu.

CYP 3A4 enzimini indükleyen ilaçlarla birlikte kullanılması, felodipinin plazma seviyesini önemli ölçüde azaltır ve Plendil’in etkisizlik riskine neden olur. Bu kombinasyondan kaçınılmalıdır (Bkz. Bölüm 4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri).

CYP 3A4’ün potent inhibitörü olan ilaçlar ile birlikte kullanılması felodipinin plazma seviyelerinde önemli ölçüde artışa neden olur (Bkz. Bölüm 4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri). Bu kombinasyondan kaçınılmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

PLENDİL ile tedavi sırasında sersemlik ve yorgunluk görülebileceğinden dikkat