PLENDIL 10 mg uzun etkili 20 film tablet Kullanımı

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.PLENDIL nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Doktorunuz almanız gereken doz miktarını belirleyecektir. Bu ilaçtan tam olarak yararlanmak istiyorsanız doktorunuzun reçete ettiği dozu kullanınız.

Uygulama yolu ve metodu

PLENDİL uzun etkili tabletleri sabahları bir miktar su ile alınız. Tabletleri bölmeyiniz, ezmeyiniz ve çiğnemeyiniz. Tabletler hafif bir yemekle ( örn. kahvaltı) veya aç karına alınabilir. Doktorunuz başka şekilde önermemişse, PLENDİL’i aşağıdaki şekilde kullanınız:

Hipertansiyon:

Tedaviye günde 5 mg ile başlanmalıdır. Eğer gerekirse doktorunuz dozu artırabilir ya da başka bir kan basıncı düşüren (antihipertansif ) ilacı tedaviye ekleyebilir. Uzun dönem tedavi dozu ise günde bir kez 5-10 mg’dır.Yaşlı hastalar için başlangıç dozu 2.5 mg’dır.

Anjina pektoris:

Tedaviye günde 5 mg ile başlanmalıdır ve gerekirse doktorunuz dozu günde 10 mg’a çıkarabilir.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Özel kullanım durumları

Böbrek yetmezliği /Karaciğer yetmezliği

Böbrek fonksiyon bozukluğu felodipinin plazma konsantrasyonunu etkilemez. Doz ayarlamasına gerek yoktur. Ciddi böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda PLENDİL dikkatli kullanılmalıdır

Ciddi karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda felodipin dozu azaltılmalıdır.

Eğer PLENDİL’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise , doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

PLENDİL’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Eğer önerilen dozdan daha fazla PLENDİL kullandıysanız düşük tansiyon ve yavaş kalp atışı gibi rahatsızlıklarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle doktorunuzun size reçete ettiği alınması gereken doz miktarı çok önemlidir. Eğer bayılma hissi, hafif şuur kaybı veya baş dönmesi gibi durumlarla karşılaşırsanız derhal doktor ya da eczacınıza başvurun.

PLENDIL'i kullanmayı unuttuysanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.