PLENDIL 10 mg uzun etkili 20 film tablet Nedir

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Plendil nedir, Plendil ne için kullanılır, Plendil ne ilacı, Plendil neye yarar, Plendil ne işe yarar, Plendil neye iyi gelir, Plendil kullananlar, Plendil kullanımı, Plendil uygulama, Plendil etkileri, Plendil faydaları bilgilerini içerir.

2.PLENDIL nedir ve ne için kullanılır?

PLENDİL etkin madde olarak 10 mg felodipin içerir. Her kutuda 20 film tablet vardır. Her film tablet kırmızı kahverengi, bir yüzü A/FE, diğer yüzü 10 baskılı yuvarlak tabletler halindedir.

Uzun etkili film tabletler vücuda verilen ilacın dozunu kontrol eder ve gün boyunca etki sağlar.

PLENDİL, kalsiyum antagonistleri diye adlandırılan ilaçlar grubuna dahildir. Küçük damarları genişleterek kan basıncını düşürür. Kalp fonksiyonları üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur.

PLENDİL, yüksek kan basıncı (hipertansiyon) ve örneğin egzersizin ve stresin getirdiği göğüs ağrısı (angina pektoris) tedavisinde kullanılır.

PLENDİL yukarıda verilen tedavilerde kullanılmak üzere onaylanmış bir ilaçtır. Doktorunuz PLENDİL’i başka bir kullanım için size reçete edebilir. Eğer böyle bir durum olursa doktorunuzun tavsiyesini dikkate alın. Daha fazla bilgi için doktorunuza danışın.