PHOSMYCIN 3 G saşe Uyarılar

World Medicine Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Phosmycin uyarılar, Phosmycin zararları, Phosmycin önlemler, Phosmycin riskler, Phosmycin yan etkisi, Phosmycin alerji, Phosmycin alkol, Phosmycin hamileler, Phosmycin emzirme, Phosmycin araç kullanımı, Phosmycin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Fosfomisin tedavisi esnasında anafılaksi ve anafılaktik şoku da içeren hipersensitivite reaksiyonları ortaya çıkabilir ve hayati tehlikeye yol açabilir (bkz. bölüm 4.8.). Eğer bureaksiyonlar ortaya çıkarsa fosfomisin tekrar uygulanmamalıdır ve uygun bir medikal tedavigerekir.

Fosfomisin trometamolün de dahil olduğu hemen hemen tüm antibakteriyel ajanların kullanımında antibiyotik-kaynaklı diyare bildirilmiştir ve şiddeti, hafif diyareden fatal kolitekadar değişiklik gösterebilir. PHOSMYCİN ile tedavi sırasında ya da sonrasında (tedavidenhaftalar sonrası da dahil olmak üzere) oluşan diyare, özellikle ciddiyse, sürekliyse ve/veyakanlıysa, Clostridium difficde-kaynaklı diyarenin (CDKD) belirtisi olabilir. Bu nedenlePHOSMYCİN ile tedavisi sırasında ya da sonrasında ciddi diyare gelişen hastalarda bu teşhisigöz önünde bulundurmak önemlidir. Eğer CDKD’den şüphelenilir ya da CDKD teşhisidoğrulanırsa gecikmeden uygun tedaviye başlanmalıdır (bkz. bölüm 4.8.). Bu klinik durumdaanti-peristaltik ilaçlar kontrendikedir.

Renal yetmezlik: Eğer kreatinin klerensi 10 mL/dk.’nm üstündeyse, fosfomisinin idrar konsantrasyonu olağan dozdan sonra 48 saat süreyle etkinliğini korur.

• Diyabetlilerde veya diyet yapan kişilerde her bir PHOSMYCİN içeriğinde 2.173 g şekerolduğu dikkate alınmalıdır.

• Nefrit, piyelonefrit gibi üst üriner sistem enfeksiyonlarında kullanılmasıönerilmemektedir.

PHOSMYCİN, şeker içerdiğinden nadir kalıtımsal fruktoz intolerans problemi (örneğin glukoz galaktoz mal ab sor siy onu) olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.PHOSMYCİN, yardımcı madde olarak sodyum içerir. Ancak dozu nedeniyle herhangi bir yanetki göstermesi beklenmez.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

PHOSMYCİN’in araç ve makine kullanımına etkisi üzerine spesifik bir çalışma yapılmamıştır fakat, hastalar baş dönmesi rapor edildiği konusunda bilgilendirilmelidirler. Bu durum bazıhastaların araç ve makine kullanımı yeteneğini etkileyebilir.