PHOSMYCIN 3 G saşe Etkileşimi

World Medicine Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Phosmycin etkileşimi, Phosmycin etken madde, Phosmycin yardımcı maddeler, Phosmycin alkol, Phosmycin etkileşim, Phosmycin kullananlar, Phosmycin dozu, Phosmycin kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Eşzamanlı metoklopramid serum ve idrar konsantrasyonlarını düşürebileceğinden birlikte kullanılmamalıdır. Gastrointestinal motiliteyi arttıran ilaçlar ile verilmesi etkilerin artmasınaneden olabilir.

Yiyecekler ile beraber alınması, pik plazma seviyelerinde ve idrar konsantrasyonlarında hafif düşmeye neden olacak şekilde PHOSMYCİN’in etkin maddesinin emilimini geciktirebilir. Bunedenle ilacın aç kamına ya da yemeklerden 2-3 saat sonra alınması tercih edilir.

Antibiyotik alan hastalarda INR değişimi, sayısız vakada antivitamin K antagonistlerinin aktivitelerinin arttığına ilişkin spesifik problemler bildirilmiştir. Ciddi enfeksiyon ya dainflamasyon, yaş ve genel sağlık durumunun bozukluğu risk faktörleri kapsamındadır. Buşartlar altında INR’nin değişiminin enfeksiyöz hastalıktan ya da onun tedavisinden kaynaklıolup olmadığını belirlemek zordur. Ancak, bazı antibiyotik sınıfları daha sık bu etkiyigösterirler ve bu gruplar özellikle: florokinolonlar, makrolidler, siklinler, kotrimoksazol vebazı sefalosporinlerdir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin etkileşim çalışması bildirilmemiştir.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyona ilişkin hiçbir etkileşim çalışması bildirilmemiştir.