PHOSMYCIN 3 G saşe Dozu

World Medicine Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Phosmycin dozu, Phosmycin dozaj, Phosmycin doz aşımı, Phosmycin uygulama, Phosmycin kullanım şekli, Phosmycin kullanımı, Phosmycin kullanım süresi, Phosmycin açmı tokmu, Phosmycin nedir, Phosmycin ne için kullanılır, Phosmycin nasıl kullanılır, Phosmycin faydaları, Phosmycin etkileri, Phosmycin günde kaç kez, Phosmycin sabah mı akşam mı, Phosmycin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

PHOSMYCİN komplike olmamış üriner sistem enfeksiyonlarında tek doz (3 g) olarak kullanılır.

PHOSMYCİN’in yetişkin erkek ve kadınlardaki alt üriner sistem enfeksiyonlarını da içeren idrar yolu enfeksiyonlarının diyagnostik ve cerrahi girişimlerinin öncesinde önerilen

ı/ıo

profılaksi dozu iki saşedir (2 kere 3 g). İlk doz cerrahi girişimden 3 saat sonra, ikinci doz cerrahi girişimden 24 saat sonra alınmalıdır.

Uygulama şekli:

PHOSMYCİN içeriği oda ısısındaki bir bardak suda karıştırılarak çözündürülür, hazırlandıktan hemen sonra tamamı içilir. PHOSMYCİN sulu çözeltisi homojen ve donukrenklidir (opelesan).

PHOSMYCİN aç karnına alınmalıdır (yemeklerden 2-3 saat sonra). Tercihen geceleri yatmadan önce ve mesane boşaltıldıktan sonra kullanılması önerilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Ciddi böbrek yetmezliği (kreatinin klerensi <10 ml/dk) olan hastalarda kullanılmamalıdır, (bkz. bölüm 4.3.)

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalar için özel bir doz ayarlaması bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

12 yaş ve altındaki çocuklarda fosfomisinin etkililik ve güvenliliği ile ilgili yeterli klinik çalışma bulunmadığından, kullanımı önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Geriyatrik popülasyonda tedavi erişkinlerde önerilen ile aynıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Oral fosfomisinin doz aşımına ilişkin deneyim sınırlıdır. Aşırı dozda PHOSMYCİN alan hastalarda denge ve işitme kaybı, metalik tad, tad alma kaybı belirtileri gözlenmiştir.

Fosfomisinin parenteral kullanımı ile hipotoni, somnolans, elektrolit bozuklukları, trombositopeni ve hipoprotrombinemi vakaları rapor edilmiştir.

PHOSMYCİN tek ve çift saşeler olarak ambalajlanmıştır. Bu nedenle doz aşımı riski uzaklaştırılmıştır. Yine de doz aşımı olduğunda semptomatik ve destekleyici tedaviuygulanmalıdır. İlacın idrar yolu ile elimine edilmesini desteklemek için rehidratasyonönerilir.