PERGE 25 mg 56 kapsül Etkileşimi

Ali Raif Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Perge etkileşimi, Perge etken madde, Perge yardımcı maddeler, Perge alkol, Perge etkileşim, Perge kullananlar, Perge dozu, Perge kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Pregabalin çoğunlukla idrarla değişmeden atıldığı, önemsiz derecede metabolıze olduğu (dozun <%2’si metabolit şeklinde idrarla atılır), in vitro olarak ilaçmetabolizmasım inhibe etmediği ve plazma proteinlerine bağlanmadığı içinfarmakokinetik etkileşim yaratma veya farmakokinetik etkileşime uğrama olasılığı

düşüktür. ,

Buna göre, in vivo çalışmalarda pregabalin ile fenitoin, karbamazepın, valproık asit,

lamotrijin, gabapentin, lorazepam, oksikodon veya etanol arasında klinik açıdan önemli bir farmakokinetik etkileşim gözlenmemiştir. Buna ek olarak, popülasyonfarmakokinetik analizi oral antidiyabetikler, diüretikler, insülin, fenobarbital, tiagabinve topiramat gibi sık kullanılan ilaçların pregabalin klerensi üzerinde klinik olarakanlamlı bir etkisi olmadığını göstermiştir.

Pregabalinin noretisteron ve/veya etinil östradiol içeren oral kontraseptifler ile birlikte alınması her iki ilacın da kararlı durum farmakokinetiğini etkilemez.

Pregabalin etanol ve lorazepamın etkilerini güçlendirebilir. Kontrollü klinik çalışmalarda, pregabalinin oksikodon, lorazepam veya etanolle birlikte kullanılançoklu oral dozları solunum üzerinde klinik açıdan önemli etkilere yol açmamıştır.Pazarlama sonrası edinilen deneyimlerde, pregabalin ve diğer merkezi sinir sisteminibaskılayan ilaçları alan hastalarda solunum yetmezliği ve koma rapor edilmiştir.Pregabalin, kognitif ve gros motor fonksiyonlarda oksikodonun yol açtığı bozukluğakatkı sağlar gibi görünmektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Pediyatrik popülasyon:

Etkileşim çalışmaları sadece yetişkinlerde gerçekleştirilmiştir.

YaşlTgönüllülrde3spesifik bir farmakodinamik etkileşim çalışması yürütülmemiştır.