PENTAXIM 1 FLK+1 enj. 1 doz Uyarılar

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pentaxim uyarılar, Pentaxim zararları, Pentaxim önlemler, Pentaxim riskler, Pentaxim yan etkisi, Pentaxim alerji, Pentaxim alkol, Pentaxim hamileler, Pentaxim emzirme, Pentaxim araç kullanımı, Pentaxim fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

İntravasküler yoldan vermeyiniz: İğnenin bir kan damanna girmemesine dikkat edilmelidir.

İntradermal yoldan enjekte edilmemelidir.

PENTAXIM’in immünojenisitesi bağışıklık baskılayıcı tedaviyle ya da bağışıklık yetmezliği ile azalabilir. Bu nedenle aşılama öncesinde tedavinin ya da hastalığın bitişine kadar beklenilmelidir. Bununla beraber, HIV enfeksiyonu gibi kronik bağışıklık yetmezliği olanların antikor yanıtlan kısıtlı olsa bile aşılanmalan önerilmektedir.

Daha önce tetanoz toksodi içeren bir aşı uygulamasının ardından, Guillain Barre Sendromu veya brakiyal nörit oluştuysa tetanoz toksoidi içeren her hangi bir aşı uygulaması yapma karan potansiyel yarar/ risk analizi yapıldıktan sonra verilmelidir. Aşılamanın gerekliliği, birincil bağışıklama takvimi tamamlanmayan bebeklerde (3 dozdan daha az aşı uygulaması) çoğunlukla ispatlanmıştır.

Tüm enjekte edilebilir aşılarda olduğu gibi, PENTAXIM trombositopeni si veya herhangi bir kanama bozukluğu olan kişilere kas-içi (i.m.) uygulamamn ardından kanama olabileceği için dikkatle uygulanmalıdır.

Aşılama tıbbi geçmişin görüntülenmesi (özellikle bağışıklama geçmişi ve önceki bağışıklama sonrası oluşan herhangi bir advers etki) ve klinik inceleme sonucunda yapılmalıdır.

Aşımn uygulanmasımn ardından aşağıdaki olaylardan herhangi birinin geçici olarak meydana geldiği biliniyorsa, boğmaca içeren aşının daha sonraki dozlanmn uygulanması karan dikkatle düşünülmelidir:

• Başka bir tanımlanabilir nedene bağlı olmayan 48 saat içinde görülen 40°C’ye eşit veya daha yüksek ateş,

• Aşılamadan sonra 48 saat içinde görülen kollaps ya da şok benzeri durum (hipotonik-hiporesponsif epizod).

• Aşılamadan sonra 48 saat içinde görülen 3 saat ya da daha uzun süreli devamlı, durdurulamayan ağlama.

• Aşılamadan sonra 3 gün içinde oluşan ateşli ya da ateşsiz konvülziyonlar.

Önceki aşı uygulamasına bağlı olmayan ateşli konvülziyon hikayesi aşılama için bir kontrendikasyon değildir.

Bu klinik koşullar kapsamında aşılamanın ardından 48 saat boyunca vücut sıcaklığının izlenmesi ve 48 saat süreyle düzenli olarak antipiretik tedavi uygulanması bilhassa önemlidir.

Önceki aşı uygulamasına bağlı olmayan ateşsiz konvülziyon hikayesi, aşılamaya karar vermeden önce bir uzman tarafından değerlendirilmelidir.

Hemöfilus influenza tip b valensi içeren bir aşımn enjekte edilmesinin akabinde alt ekstremitelerde ödemli reaksiyonlann görülmesi durumunda iki ayn enjeksiyon bölgesinden ve farklı günlerde difteri-tetanoz-boğmaca-çocuk felci aşısı ile Hemöfilus influenza tip b konjugat aşısı yapılmalıdır.

Tüm enjekte edilebilir aşılarda olduğu gibi, aşımn uygulanmasının ardından nadiren de olsa bir anafilaktik reaksiyonun ortaya çıkması durumunda derhal kullanılmak üzere uygun tıbbi tedavi ve sıkı gözetim bulunmalıdır.

PENTAXIM Haemophilus influenzae tip b haricindeki serotiplerden kaynaklanan yaygm hastalıklara ya da diğer orijinlerden kaynaklanan menenjite karşı korumamaktadır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Geçerli değildir.