PENTAXIM 1 FLK+1 enj. 1 doz Dozu

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pentaxim dozu, Pentaxim dozaj, Pentaxim doz aşımı, Pentaxim uygulama, Pentaxim kullanım şekli, Pentaxim kullanımı, Pentaxim kullanım süresi, Pentaxim açmı tokmu, Pentaxim nedir, Pentaxim ne için kullanılır, Pentaxim nasıl kullanılır, Pentaxim faydaları, Pentaxim etkileri, Pentaxim günde kaç kez, Pentaxim sabah mı akşam mı, Pentaxim fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

- Çocuklarda 2 aylıktan itibaren birincil aşılama: 0,5 mL’lik 3 doz

- Birincil aşılamadan bir yıl sonra ikinci yaşm içinde destek aşılaması : 0,5 mL’lik tek doz

Uygulama sıklığı ve süresi:

Birincil aşılama: 2, 3, 4 aylıkken resmi aşı takvimine göre birer ay aralıklarla 3 doz verilir.

Dozlardan birisi ya da birden fazlası atlandığı takdirde aşılama kalan dozdan itibaren devam eder. Yeniden baştan başlamaya gerek yoktur.

Rapel Doz: Birincil aşılamadan 1 yıl sonra, genellikle 16. ve 18. aylar arasında 1 enjeksiyon yapılır.

Uygulama şekli:

İki ayn iğne içeren, iğnesiz enjektörlü form:

Kutu içerisinde bulunan 2 adet iğneden birisi kombine difteri, tetanoz, aselüler boğmaca ve çocuk felci aşısının bulunduğu enjektöre çeyrek tur döndürülerek sıkıca takılır ve toz haldeki Hemöfilus influenza tip b konjugat flakonu içine enjekte edilerek rekonstitüe edilir. Kullanmadan önce iyice çalkalanmalıdır. Rekonstitüsyon sonrasında süspansiyonun beyazımsı bulamk görünümde olması normaldir.

Aşı rekonstitüe edildikten sonra enjektöre geri çekilir ve enjektör üzerindeki iğne çıkarılarak kutu içerisinde bulunan 2. iğne çeyrek tur döndürülerek enjektöre sıkıca takılır.

İğneli hazır enjektörlü form:

Kombine difteri, tetanoz, aselüler boğmaca ve çocuk felci aşısı (enjektör içerisindeki), toz haldeki Hemöfilus influenza tip b konjugat flakonu içine enjekte ederek rekonstitüe edilir. Kullanmadan önce iyice çalkalanmalıdır. Rekonstitüsyon sonrasında süspansiyonun beyazımsı bulamk görünümde olması normaldir.

Kullamma hazır hale gelen aşı derhal enjekte edilmelidir.

Bu aşı intramuskular yoldan uygulanmalıdır. Tavsiye olunan enjeksiyon yeri uyluğun antero-lateral (orta üçüncü) kesimidir.

Enjektörün tüm içeriği enjekte edilmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

PENTAXIM’in güvenilirliği, immünojenitesi ve etkinliği, HIV enfeksiyonlu bireylerde incelenmemiştir.

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: PENTAXIM’in böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalardaki güvenilirliği ve etkinliği incelenmemiştir. Teorik olarak böbrek ve karaciğer yetmezliği bulunan hastalarda kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Pediyatrik popülasyon: PENTAXIM 2 aylıktan itibaren bebeklerde kullanılabilir.

Doz aşımı ve tedavisi

| Doz aşımı vakası bildirilmemiştir.