OXIMIN jel 25 gr Uyarılar

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oximin uyarılar, Oximin zararları, Oximin önlemler, Oximin riskler, Oximin yan etkisi, Oximin alerji, Oximin alkol, Oximin hamileler, Oximin emzirme, Oximin araç kullanımı, Oximin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Ağız, göz, dudak, mukoz membranlar, egzemalı ve hasarlı cilt ile temas ettirilmemelidir. Hassas cilt bölgelerine dikkatle uygulanmalıdır. Kazara göz ile temasolursa bol su ile yıkanmalıdır.

Tedavinin ilk haftalarında hastaların çoğunda soyulma ve kızarıklıkta artış ortaya çıkmaktadır. Bu yan etkilerin şiddetine göre hastalar bir nemlendirici kullanabilir,klindamisin/benzoil peroksit uygulama sıklığını geçici olarak azaltabilir ya da kesebilir;bununla birlikte günde bir kereden daha az kullanım için etkinlik saptanmamıştır.Eşzamanlı topikal akne tedavisi dikkatli kullanılmalıdır; özellikle soyulmaya yol açan,abrazif ilaçlarla bazen şiddetli olabilen kümülatif iritasyon ortaya çıkabilir.

Aşırı lokal iritasyon (örn. şiddetli eritem, şiddetli kuruluk ve kaşıntı, şiddetli batma/yanma) görüldüğü takdirde klindamisin/benzoil peroksit uygulamasıkesilmelidir.

Benzoil peroksit güneş ışığına duyarlılığı artırabilir; ultraviyole lambası kullanılmamalı, planlı ya da uzun süreli güneş ışığından kaçınılmalı ya da en aza indirilmelidir. Güçlügüneş ışığına maruziyet önlenemediğinde hastalara güneş koruyucu ürünler vekoruyucular giysiler kullanmaları önerilmelidir.

Güneş yanığı olan bir hastada yanık düzelmeden klindamisin/benzoil peroksit kullanılmamalıdır.

Saçları veya renkli giysileri beyazlatabilir. Saça, giysilere, mobilya ya da halıya temastan kaçınılmalıdır.

Psödomembranöz kolit klindamisin dahil olmak üzere neredeyse büyün antibakteriyel ilaçlarla bildirilmiştir; tedavi kesilmesinden sonra birkaç haftada başlamak üzere hafifdereceden yaşamı tehdit eden şiddete kadar olabilir. Uzun süreli veya şiddetli diyareveya karın bölgesinde kramp görülürse, bu semptomlar antibiyotiğe bağlı kolitingöstergesi olabileceklerinden, OXİMİN ile tedavi hemen durdurulmalıdır. Clostridiumdiffıcile ve toksin teşhisi ve gerekirse kolonoskopi gibi uygun tanı yöntemleriuygulanmalı ve kolit için tedavi seçenekleri değerlendirilmelidir.

Benzoil peroksit klindamisine dirençli organizma ortaya çıkma potansiyelini azaltır. Bununla birlikte yakın zamanda sistemik ya da topikal klindamisin ya da eritromisinkullanma öyküsü olanhastalarda önceden antimikrobiyal direnci olan

Propionibacterium acnes ve flora bulunması daha olasıdır.

Klindamisine direnç sıklıkla eritromisin direnci ile ilişkilidir. Klindamisin ile linkomisin arasında çapraz direnç gösterilmiştir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Klindamisin ve benzoil peroksit kombinasyonunun araç ve makine kullanımı üzerindeki etkilerine ilişkin herhangi bir çalışma yürütülmemiştir. Ancak klindamisin ve benzoil peroksitkombinasyonunun yan etki profilinden bu aktiviteler üzerinde herhangi bir zararlı etkibeklenmemektedir.