OXIMIN jel 25 gr Etkileşimi

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oximin etkileşimi, Oximin etken madde, Oximin yardımcı maddeler, Oximin alkol, Oximin etkileşim, Oximin kullananlar, Oximin dozu, Oximin kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

OXİMİNile diğer ilaçlarla etkileşim üzerine resmi çalışma yapılmamıştır.

OXİMİN klindamisin bileşeninin olası antagonizması nedeniyle eritromisin içeren ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Klindamisinin nöromusküler blokaj özelliği gösterilmiştir; diğer nöromusküler blokaj yapan ilaçların etkisini artırabilir. Bu nedenle OXİMİN bu ilaçları kullanan hastalardadikkatli kullanılmalıdır.

OXİMİN’in tretinoin, izotretinoin ve tazaroten içeren topikal akne preparatları ile eşzamanlı kullanımından kaçınılmalıdır; benzoil peroksit etkililiklerini düşürebilir veiritasyonu artırabilir. Kombinasyon tedavisi gerektiğinde ilaçlar günün farklı saatlerinde(örn. biri sabah diğer akşam) uygulanmalıdır.

Topikal benzoil peroksit içeren ilaçların topikal sülfonamid içeren ilaçlarla birlikte kullanılması deri ve yüzde kıllanma ve geçici renk değişikliğine (sarı/turuncu) nedenolabilir.

Daha fazla iritan etki görülebileceğinden topikal antibiyotikler, tedavi edici veya "peeling" özellikli sabun ve temizleyiciler, güçlü kurutucu etkisi olan sabun vekozmetikler, yüksek konsantrasyonda alkol ve/veya astrenjan içeren ürünler ile birliktedikkatli kullanılmalıdır.

Klindamisin ve gentamisin arasında potansiyel sinerji mevcuttur.