OXIMIN jel 25 gr Dozu

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oximin dozu, Oximin dozaj, Oximin doz aşımı, Oximin uygulama, Oximin kullanım şekli, Oximin kullanımı, Oximin kullanım süresi, Oximin açmı tokmu, Oximin nedir, Oximin ne için kullanılır, Oximin nasıl kullanılır, Oximin faydaları, Oximin etkileri, Oximin günde kaç kez, Oximin sabah mı akşam mı, Oximin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Erişkinlerde ve Ergenlik Döneminde Kullanımı

Hekim tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde, OXİMİN günde 1 kez akşamları uygulanmalıdır.

Terapötik etki görülme süresi 2-5 haftayı bulabilir.

OXİMİN ile tedavi 12 haftadan fazla sürmemelidir.

Uygulama şekli:

Yalnız haricen kullanılır. OXİMİN günde 1 kez akşamlan, cilt ılık su ile yıkanıp kurulandıktan sonra, lezyonlu bölgelere yaygın olarak ince bir tabaka şeklindeuygulanmalıdır.

Eğer jel cilt üzerine kolayca sürülmüyorsa, çok fazla miktar uygulanıyor demektir. Uygulama sonrasında eller yıkanmalıdır. Gerektiğinde nemlendirici kullanılabilir.

Eğer aşırı kuruluk ya da soyulma görülürse kullanım sıklığı azaltılması ya da uygulamaya ara verilmelidir. Günde bir defadan az uygulamalarda etkililikgörülmemektedir.

Aşırı uygulamalar etkililiği arttırmadığı gibi irritasyona sebep olabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

Özel kullanımı yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Ergenlik çağından önceki dönemde (12 yaşın altında), akne vulgarisin nadir görülmesinden dolayı, OXİMİN’in etkinliği ve güvenilirliği bu yaş grubundabelirlenmemiştir.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda özel kullanım önerisi yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

OXİMİN’in aşırı uygulanması şiddetli iritasyona yol açabilir. Bu durumda derinin durumu düzelene kadar uygulama kesilmelidir. Topikal benzoil peroksit genelliklesistemik etki oluşturacak düzeyde emilmez. Topikal klindamisin aşırı uygulanmasısistemik etki oluşturacak düzeyde emilmesine yol açabilir.

OXİMİN’in kaza ile yutulması sonucu klindamisinin sistemik uygulamasında gözlenen gastrointestinal advers reaksiyonlar ortaya çıkabilir.

Lokal ve sistematik doz aşımında uygun semptomatik tedavi uygulanmalıdır.