NUVARING vajinal 1 halka {Schering-plough} Gebelik

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nuvaring gebelik kategorisi X'dir. Nuvaring hamilelik kategorisi, Nuvaring gebelik kategorisi, Nuvaring emzirme, Nuvaring anne sütüne geçer mi, Nuvaring laktasyon, Nuvaring hamilelerde kullanımı, Nuvaring ve bebek, Nuvaring kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi X’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

NUVARING gebelik döneminde uygulandığı taktirde ciddi doğum kusurlarına yol açmaktadır/yol açtığından şüphelenilmektedir.

Gebelik dönemi

NUVARING hamilelik sırasında endike değildir. Eğer hamilelik NUVARING doğal yerindeyken gerçekleşirse, halka yerinden çıkartılmalıdır. Yaygın epidemiyolojik çalışmalar, hamilelik öncesinde KOK kullanmış kadınların doğurduğu çocuklarda doğum kusuru riski artışı ve KOK’ lar erken hamilelik sırasında yanlışlıkla kullanıldığında bir teratojenik etki ortaya koymamıştır. Bunun tüm KOK’lar için geçerlilik taşıması yüksek olasılık olmakla birlikte NUVARING için de söz konusu olup olmadığı açık değildir.

Az sayıda kadının dahil olduğu bir klinik çalışma gösteriyor ki, intravajinal uygulama dolayısıyla, NUVARING’deki kontraseptif steroidlerin intrauterin konsantrasyonları KOK kullanıcılarında gözlenen seviyeler ile benzerdir (bakınız Bölüm 5.2).
NUVARING’e maruz kalmış hamileliklerin klinik sonuçları bildirilmemiştir.

Laktasyon dönemi

Emzirme, meme sütünün miktarını azaltabilen ve bileşimini değiştirebilen östrojenlerden etkilenebilmektedir. Bu nedenle, çocuk sütten tamamen kesilene kadar geçen sürede NUVARING kullanımı genellikle önerilmemelidir. Küçük miktarlarda kontraseptif steroidler ve/veya metabolitleri süt ile atılabilmektedir ancak bunun bebeğin sağlığını olumsuz etkilediğine ilişkin bir kanıt bulunmamaktadır.

Üreme yeteneği/Fertilite