NUVARING vajinal 1 halka {Schering-plough} Nedir

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nuvaring nedir, Nuvaring ne için kullanılır, Nuvaring ne ilacı, Nuvaring neye yarar, Nuvaring ne işe yarar, Nuvaring neye iyi gelir, Nuvaring kullananlar, Nuvaring kullanımı, Nuvaring uygulama, Nuvaring etkileri, Nuvaring faydaları bilgilerini içerir.

2.NUVARING nedir ve ne için kullanılır?

NUVARING, gebeliği önlemek amacıyla kullanılan, kontraseptif vajinal bir halkadır.

Her halka az miktarlarda olmak üzere iki dişilik hormonu, etonogestrel ve etinilöstradiol içerir. Bu hormonlar halkadan yavaş yavaş kana salınır. Kana karışan hormonlar az miktarda olduğundan,

NUVARING düşük doz hormon içeren gebelikten korunma yöntemi olarak kabul edilir. NUVARING kana iki değişik hormon saldığından, aynı zamanda kombine hormonal gebelikten korunma yöntemi olarak da adlandırılmaktadır.

NUVARING, aynen kombine bir doğum kontrol hapı gibi işlev görür ama hasta her gün bir tane doğum kontrol hapı yutarken, bu halka 3 hafta süreyle yerinde bırakılır. NUVARING, yumurtalıklardan yumurta hücresinin salıverilmesini önleyen, iki tane dişi cinsiyet hormonu içermektedir. Yumurta hücresi yumurtalıklardan salınmazsa, gebe kalamazsınız. Her gün bir hap almanız gerektiğini anımsamanıza ihtiyaç bırakmaması, NUVARING’in bir avantajıdır.