NOVOMIX 30 FLEXPEN 100 IU 5 FLEXPEN Etkileşimi

Novo Nordisk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Novomix etkileşimi, Novomix etken madde, Novomix yardımcı maddeler, Novomix alkol, Novomix etkileşim, Novomix kullananlar, Novomix dozu, Novomix kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Bazı ilaçların glukoz metabolizması ile etkileşime girdiği bilinmektedir.

Aşağıdaki maddeler hastanın insülin ihtiyacını azaltabilir:

Oral antidiyabetik ilaçlar (OAD), monoamin oksidaz inhibitörleri (MAOİ), beta blokörler, anjiyötensin dönüştürücü enzim (ADE) inhibitörleri, salisilatlar, alkol, anabolik steroidler vesülfonamidler.

Aşağıdaki maddeler hastanın insülin ihtiyacını artırabilir:

Oral kontraseptifler, tiyazidler, glukokortikoidler, tiroid hormonları, sempatomimetikler, büyüme hormonu ve danazol.

Beta blokörler hipoglisemi semptomlarını maskeleyebilirler.

Oktreotid/ lanreotit insülin ihtiyacını hem arttırabilir hem de azaltabilir.

Alkol insülinin glukoz düşürücü etkisini artırıp, süresini uzatabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer yetmezlikleri hastanın insülin ihtiyacını azaltabilir. Tüm insülin tıbbi ürünlerinde olduğu gibi böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda, glukoz gözetimiarttırılmalı ve insülin aspart dozu bireye özgü ayarlanmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

NovoMix 30 hazır karışım insülin tercih edildiğinde 10-17 yaş arası hastalarda kullanılabilir. 6 ila 9 yaş arası çocuklarda klinik data sınırlıdır (bkz. bölüm 5.1). 6 yaş altındaki çocuklarda hiç

klinik çalışma yapılmamıştır. NovoMix 30 bu yaş grubunda sadece dikkatli medikal denetim altında kullanılmalıdır, (bkz. bölüm 5.1).

Geriyatrik popülasyon:

NovoMix 30 yaşlı hastalarda kullanılabilir; ancak 75 yaş üstü hastalarda NovoMix 30 ile oral antidiyabetik ilaçların birlikte kullanımı ile ilgili deneyimler sınırlıdır. Tüm insülin tıbbiürünlerinde olduğu gibi, yaşlı hastalarda glukoz gözetimi arttırılmalı ve insülin aspart dozubireye özgü ayarlanmalıdır.