NORLEVO 750 mcg 2 tablet Uyarılar

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Norlevo uyarılar, Norlevo zararları, Norlevo önlemler, Norlevo riskler, Norlevo yan etkisi, Norlevo alerji, Norlevo alkol, Norlevo hamileler, Norlevo emzirme, Norlevo araç kullanımı, Norlevo fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Acil kontrasepsiyon
ara sıra
kullanılan bir yöntemdir. Hiç bir durumda düzenli bir kontraseptif yöntemin yerini almamalıdır.

Acil kontrasepsiyon, özellikle korunulmamış cinsel temasın zamanı hakkında bir belirsizlik olduğu durumda, gebeliği her zaman önlemez. Şüphe durumunda (menstruel periyot 5 günden daha uzun geciktiğinde veya beklenen menstruel periyot tarihinde anormal kanama, gebelik belirtileri), bir gebelik testi yaparak gebeliğin olmadığının kontrol edilmesi gerekir.

^ Aynı menstruel siklusta, 72 saatten daha önce korunulmamış bir cinsel temas varsa, gebe kalma gerçekleşebilir. Bu durumda, ikinci cinsel temastan sonra NORLEVO ile tedavi gebeliği önlemede etkisiz kalabilir.

NORLEVO ile tedaviden sonra gebelik oluşursa, bir ektopik gebelik olasılığı göz önünde bulundurulmalıdır. NORLEVO ovulasyonu ve fertilizasyonu önlediğinden, ektopik gebeliğin mutlak riski muhtemelen düşük olacaktır. Uterin kanama olmasına rağmen ektopik gebelik devam edebilir. Bu yüzden, ektopik gebelik yönünden riskli hastalarda (daha önce salpinjit veya ektopik gebelik öyküsü olanlar) NORLEVO önerilmemektedir.

Şiddetli karaciğer işlev bozukluğu olan hastalarda NORLEVO önerilmemektedir.

Crohn hastalığı gibi şiddetli malabsorbsiyon sendromlan NORLEVO’nun etkinliğini bozabilir.

NORLEVO alımından sonra, tromboemboli vakalan bildirilmiştir. Geçmişinde diğer tromboembolik risk faktörleri bulunan (özellikle trombofiliyi düşündürten kişisel ya da ailesel geçmiş) kadınlarda bir tromboembolik olayın meydana gelme olasılığı göz önünde bulundurulmalıdır.

NORLEVO alımından sonra, menstruel periyotlar genellikle normal düzeydedir ve beklenen tarihte gerçekleşir. Bazen beklenenden birkaç gün önce veya sonra oluşabilir.

Düzenli bir kontrasepsiyon yöntemine başlamak veya adapte etmek için tıbbi bir vizit önerilmektedir. Düzenli hormonal kontrasepsiyondan sonra NORLEVO kullanımını takiben sonraki hapsız periyotta menstruel periyodun olmaması durumunda, gebelik olasılığı ekarte edilmelidir.

Hasta için arzu edilmeyecek kadar yüksek hormon yükü ve şiddetli siklus bozukluklan olasılığı nedeniyle, bir menstruel siklusta tekrarlanan verilişler önerilmemektedir.

Tekrarlanan acil kontrasepsiyona gerek duyan kadınlara uzun-süreli kontrasepsiyon yöntemlerini kullanmayı düşünmeleri önerilmelidir.

Acil kontrasepsiyon kullanımı cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı gerekli önlemlerin yerini tutmaz.

NORLEVO laktoz içerir. Nadir kalıtsal galaktoz intoleransı, Lapp laktaz eksikliği veya glukoz-galaktoz malabsorpsiyonu problemleri olan hastalar bu ilacı kullanmamalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımı üzerinde bilinen bir etkisi bulunmamaktadır.