NORLEVO 750 mcg 2 tablet Dozu

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Norlevo dozu, Norlevo dozaj, Norlevo doz aşımı, Norlevo uygulama, Norlevo kullanım şekli, Norlevo kullanımı, Norlevo kullanım süresi, Norlevo açmı tokmu, Norlevo nedir, Norlevo ne için kullanılır, Norlevo nasıl kullanılır, Norlevo faydaları, Norlevo etkileri, Norlevo günde kaç kez, Norlevo sabah mı akşam mı, Norlevo fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Tedavi, tek bir seferde 2 tabletin alınmasını gerektirir. Korunulmamış cinsel temastan sonra ne kadar erken alınırsa, yöntemin etkinliği o derece yüksektir. Bu nedenle bu 2 tablet, korunulmamış cinsel temastan sonra, 72 saatlik (3 gün) bir süreyi aşmaksızın, mümkün olduğunca erken, tercihen ilk 12 saat içinde alınmalıdır.

NORLEVO menstruel siklusun herhangi bir anında alınabilir.

Tabletlerin alınışından sonraki 3 saat içinde kusma olursa, derhal 2 tablet daha alınmalıdır.

NORLEVO kullandıktan sonra, gelecek menstruel periyoda kadar bir lokal kontraseptif yöntem (kondom, spermisid, servikal başlık) kullanılması önerilir.

NORLEVO kullanımı düzenli hormonal kontrasepsiyona devam edilmesi için bir kontrendikasyon oluşturmaz.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler :

Böbrek yetmezliği:

Dozaj ayarlaması gerekli değildir.

Karaciğer yetmezliği:

Ağır hepatik yetmezlikte kullanımı önerilmez.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda kullanımı endike değildir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Aşın dozda NORLEVO alimim takiben ciddi yan etkiler bildirilmemiştir. Aşırı doz, bulantıya neden olabilir ve kesilme kanaması oluşabilir. Spesifik antidotu yoktur ve tedavi semptomatik olmalıdır.