NORLEVO 750 mcg 2 tablet Saklanması

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Norlevo saklanması, Norlevo muhafazası, Norlevo soğuk, Norlevo nem, Norlevo karanlık, Norlevo ambalaj, Norlevo çocuklardan saklanması, Norlevo son kullanma tarihi, Norlevo firması, Norlevo kullanma talimatı, Norlevo üretici firma bilgilerini içerir.

5.NORLEVO'in saklanması

NORLEVO’yu çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

25°C’nin altındaki oda sıcaklığında ve orijinal ambalajında saklanmalıdır.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra NORLEVO'i kullanmayınız.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz NORLEVO'i kullanmayınız.

Ruhsat Sahibi:

Abdi İbrahim İlaç Pazarlama A.Ş.

Reşitpaşa Mahallesi, Eski Büyükdere Caddesi .No :4 34467 Maslak/Sarıyer/İstanbul Tel: 0212 366 84 00 Faks: 0212 276 20 20

Üretim Yeri

CENEXI

17 Rue de Pontoise 95520 Osny - FRANSA

Adet döngüsü, iki adet dönemi arasındaki süredir. Uzunluğu bir kadından diğerine değişmekle birlikte, normalde bu süre 28 gündür.

Bir kadın gebe kalmadığında normal olarak adetini görür.

Adet döngüsünün ortasında, 2 yumurtalıktan biri tarafından bir yumurta (ovum) atılır (bu an “yumurtlama = ovulasyon” olarak adlandırılır). Genellikle ovulasyon, adet döngüsünün ortasında gerçekleşir, ancak döngü sırasında herhangi bir anda da oluşabilir.

Sperm hücreleri (erkek üreme hücreleri), salıverildiği sırada ovumun yanında ise, döllenme (fertilizasyon = bir embriyo oluşturmak için sperm hücresinin ovum hücresi ile kaynaşması) gerçekleşebilir.

Birkaç gün sonra döllenmiş yumurta rahim içine yerleşir ve gebelik başlar.

Gebelik önleyici yöntemler şunları önlemeyi amaçlar:

- ovulasyon: doğum kontrol hapları (gebelik önleyici haplar),

- döllenme: kondomlar,

- rahime yerleşme (implantasyon): rahim içi araçlar.

Acil doğum kontrol yöntemi, cinsel temastan sonra ovulasyonı bloke ederek veya yerleşmeyi (implantasyon) önleyerek etkisini oluşturur. İmplantasyon bir kez başladıktan sonra, acil doğum kontrol yöntemi artık etkili değildir.

Gebelik önleyici bir yöntem kullanılmaksızın bir cinsel temas olursa, gebelik olasılığı dışlanamaz.

NORLEVO’yu aldıysanız, ancak düzenli bir gebelik önleyici yöntem kullanmıyorsanız, size uygun gebelik önleyici bir yöntem hakkında tavsiye almak için, hekiminize veya aile planlama kliniğinize başvurmanızı öneririz.

• Cinsel yolla bulaşan hastalık geçiş riski hakkında öneri

Cinsel temas sırasında korunmadıysanız, özellikle partnerinizin cinsel geçmişini bilmiyorsanız veya birden fazla sayıda partneriniz varsa, cinsel yolla bulaşan bir hastalığa yakalanma riskiniz olabilir. Eğer bu konuda bir sorunuz varsa lütfen eczacınıza, hekiminize veya aile planlama kliniğinize danışınız.