MOTIVAL 100 mg 15 tablet {Münir} Dozu

Münir Şahin Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Motival dozu, Motival dozaj, Motival doz aşımı, Motival uygulama, Motival kullanım şekli, Motival kullanımı, Motival kullanım süresi, Motival açmı tokmu, Motival nedir, Motival ne için kullanılır, Motival nasıl kullanılır, Motival faydaları, Motival etkileri, Motival günde kaç kez, Motival sabah mı akşam mı, Motival fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde, yetişkinlerde tavsiye edilen doz günde 2 defa 100 mg’dır.

Uygulama şekli:

Tabletler bir miktar sıvı ile yutulmalıdır. Yiyeceklerle birlikte alınması ilacın emilimini ve biyoyararlammım etkilemez. Hasta uyumunu artırmak için yemekten sonra alınması tavsiyeedilir.

in ortaya çıkışını azaltmak için nimesulid etkili olan en düşük dozda ve en kısa süre boyunca kullanılmalıdır. En uzun tedavi süresi 15 gündür.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastalarda günlük dozajı düşürmeye gerek yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Nimesulid 12 yaşın altındaki çocuklarda kontrendikedir.

Adolesanlar (12-18 yaş arası):

Ergenlik dönemindeki gençler kinetik profili ve nimesulidin farmakodinamik özellikleri temel alındığında bu hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur.

Böbrek yetmezliği:

Sağlıklı gönüllülerde ve orta dereceli böbrek fonksiyon bozukluğu olan (kreatinin klerensi 30 80 ml/dak.) hastalarda, nimesulidin aynı kinetik profile sahip olduğu gösterilmiştir. Buhastalarda dozu azaltmaya gerek yoktur. Ciddi böbrek fonksiyon bozukluğunda (kreatininklerensi<30 ml/dak.) ise nimesulid kontrendikedir.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda nimesulid kullanılması kontrendikedir.

Doz aşımı ve tedavisi

Akut NSAİİ doz aşımının semptomları genellikle destekleyici bakımla geri dönüşümlü olan uyuşukluk, uyku hali, bulantı, kusma ve epigastrik ağrı ile sınırlıdır. Gastrointestinal kanamagerçekleşebilir. Nadir görülmekle birlikte hipertansiyon, akut böbrek yetmezliği, solunumbozukluğu ve koma ortaya çıkabilir. NSAİİ’lerin terapötik alımıyla anafılaktoidreaksiyonların görüldüğü bildirilmiştir ve bu, doz aşımını takiben de ortaya çıkabilir. HastalarNSAİİ doz aşımını takiben semptomatik ve destekleyici bakıma alınmalıdır. Belli bir antidotuyoktur. Nimesulidin hemodiyalizle temizlendiğine dair bilgi yoktur, ancak yüksek plazmaprotein bağlanma değeri (% 97.5’e kadar) temel alınırsa, diyalizin doz aşımı durumlarındayararlı olması muhtemel değildir. Alınmasından itibaren 4 saat içinde semptomlar görülenhastalarda veya yüksek doz aşımını takiben görülen hastalarda kusturma ve/veya aktif kömür(yetişkinlerde 60 - 100 g arası) ve/veya ozmotik katartik endike olabilir. Yüksek proteinbağlanma özelliğine bağlı olarak zorlu diürez, idrarın alkalileştirilmesi, hemodiyaliz ya dahemoperfüzyon yararlı olmayabilir. Renal ve hepatik fonksiyonlar gözlenmelidir.