PREVENAR 0.5 ml enjeksiyon için süspansiyon içeren kull.haz.enjektör Nedir

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Prevenar nedir, Prevenar ne için kullanılır, Prevenar ne ilacı, Prevenar neye yarar, Prevenar ne işe yarar, Prevenar neye iyi gelir, Prevenar kullananlar, Prevenar kullanımı, Prevenar uygulama, Prevenar etkileri, Prevenar faydaları bilgilerini içerir.

2.PREVENAR nedir ve ne için kullanılır?

PREVENAR kas içine enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır, tek kullanımlık enjektörde sunulan enjeksiyon için 0.5 mL süspansiyondur. Her paket bir adet kullanıma hazır enjektör içerir.

PREVENAR, pnömokok adlı bakterinin yolaçabildiği zatürre, menenjit, orta kulak iltihabı, kan iltihabı gibi hastalıklara karşı korunmada kullanılan bir aşıdır.

PREVENAR 2 ay ile 5 yaş arasındaki bebek ve çocuklarda kullanım içindir.

PREVENAR çocuğunuzu şu tip hastalıklardan korunmasına yardımcı olur: 7 farklı Streptococcus pneumoniae serotipinin (4, 6B, 9V, 14, 18C, 19F ve 23F) sebep olduğu beyin zarı ve/veya omurilik zarı iltihabı (menenjit), bakterilerin kana geçmesi sonucu oluşan ateş ve titremenin eşlik ettiği klinik durum (bakteriyemi), akciğer iltihabı (zatürre) ve orta kulak iltihabı (otitis media).

PREVENAR, aşının koruma sağlamak için geliştirildiği Streptococcus pneumoniae türlerinin neden olduğu kulak enfeksiyonlarına karşı koruma sağlar. Kulak enfeksiyonlarına neden olan diğer enfeksiyon ajanlarına karşı koruma sağlamaz.

Bu aşı, çocuğunuzu bu hastalıklardan koruyacak antikorların oluşmasına yardım eder.