PREVENAR 0.5 ml enjeksiyon için süspansiyon içeren kull.haz.enjektör Etkileşimi

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Prevenar etkileşimi, Prevenar etken madde, Prevenar yardımcı maddeler, Prevenar alkol, Prevenar etkileşim, Prevenar kullananlar, Prevenar dozu, Prevenar kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

PREVENAR, önerilen bağışıklık programlarına uygun olarak diğer pediyatrik aşılar ile aynı anda kullanılabilir. Farklı enjektabl aşılar daima vücudun farklı noktalarına uygulanmalıdır.

Farklı enjeksiyon bölgelerinde PREVENAR ile birlikte uygulanan rutin pediatrik aşılara karşı immun cevap, kontrollü 7 adet klinik çalışma ile değerlendirilmiştir. Hib tetanus protein konjugatı (PRP-T), tetanus ve Hepatit B (HepB) aşılarına karşı antikor cevabı kontrollere benzer düzeydeydi. CRM-temelli Hib konjugat aşı için, bebek serisinde Hib ve difteriye karşı antikor cevabının güçlendiği gözlenmiştir. Rapelde Hib antikor seviyesinin biraz baskılanmış olduğu, fakat tüm çocukların koruyucu seviyeye ulaştığı gözlenmiştir. İnaktive edilmiş çocuk felci aşısında (IPV) olduğu gibi pertussis antijenlerine karşı cevapta da tutarsız azalma gözlenmiştir. Bu etkileşimlerin klinik bir etkisi olup olmadığı bilinmemektedir. Açık etiketli çalışmalardan elde edilen sınırlı sonuçlar MMR ve su çiçeğine karşı kabul edilebilir bir cevap olduğunu göstermiştir.