PREVENAR 0.5 ml enjeksiyon için süspansiyon içeren kull.haz.enjektör Dozu

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Prevenar dozu, Prevenar dozaj, Prevenar doz aşımı, Prevenar uygulama, Prevenar kullanım şekli, Prevenar kullanımı, Prevenar kullanım süresi, Prevenar açmı tokmu, Prevenar nedir, Prevenar ne için kullanılır, Prevenar nasıl kullanılır, Prevenar faydaları, Prevenar etkileri, Prevenar günde kaç kez, Prevenar sabah mı akşam mı, Prevenar fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi Bağışıklama şemaları

PREVENAR için uygulanacak bağışıklama şemalarının, resmi önerilere dayanması gerekir.

2-6 aylık bebekler:

Bebeklerde primer seri, her biri 0.5 mL olan üç dozdur. (İlk doz genelllikle 2. ayda verilir ve uygulamalar, dozlar arasında en az 1 ay aralık bırakılarak yapılır. Dördüncü bir dozun 1 ile 2 yaş arasında yapılması tavsiye edilmektedir).

Alternatif olarak, PREVENAR ulusal çocuk aşılama takviminin bir parçası olarak uygulandığında, 2 primer dozlu şema göz önünde bulundurulabilir. İlk doz, doğumdan sonra 2. ayda, ikinci doz bunu takiben 2 ay sonra, 3. (rapel) doz ise 11. ve 15. aylar arasında verilebilir.

Daha önceden aşılanmamış büyük bebekler ve çocuklar:

7-11 aylık bebekler: her biri 0.5 mL olan ve dozlar arasında en az 1 ay ara bulunan iki doz. Üçüncü bir dozun 1 ile 2 yaş arasında yapılması tavsiye edilmektedir.

12-23 aylık çocuklar: her biri 0.5 mL olan ve dozlar arasında en az 2 aylık bir ara bulunan iki doz. 24 aylık-5 yaş arasındaki çocuklar: tek doz.

Bu bağışıklama şemalarından sonra bir rapel doza ihtiyaç olup olmadığı belirlenmemiştir.
Uygulama şekli

Aşı, intramüsküler olarak uygulanmalıdır. Tercih edilen enjeksiyon yeri bebeklerde uyluğun ön-yan tarafı (vastus lateralis kası) veya çocuklarda üst kolun deltoid kasıdır.

Özel populasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

Geçerli değildir.

Pediyatrik popülasyon:

PREVENAR, 2 aylıktan 5 yaşına kadar olan bebek ve çocuklarda kullanım içindir.
Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

PREVENAR kullanımı ile doz aşımı raporları mevcuttur ve bu bildirimlere, önerilen dozdan daha yüksek bir dozda uygulama yapılan vakalar ile takibeden dozlarla bir önceki doz arasında, önerilenden daha kısa bir sürenin bulunduğu vakalar da dahildir. Kişilerin çoğunluğunda, istenmeyen herhangi bir etki bildirilmemiştir. Genel olarak, doz aşımı ile bağlantılı olarak bildirilen istenmeyen etkiler, PREVENAR’ın önerilen tek dozları ile de rapor edilmiştir.