MIFLONIDE 400 mcg 60 kapsül Nedir

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Miflonide nedir, Miflonide ne için kullanılır, Miflonide ne ilacı, Miflonide neye yarar, Miflonide ne işe yarar, Miflonide neye iyi gelir, Miflonide kullananlar, Miflonide kullanımı, Miflonide uygulama, Miflonide etkileri, Miflonide faydaları bilgilerini içerir.

2.MIFLONIDE nedir ve ne için kullanılır?

MİFLONİDE, glukokortikosteroidler olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahil olan budesonid adı verilen bir etkin madde içerir. MİFLONİDE, akciğerlerdeki iltihabı azaltmak için kullanılır ve solunum yollarını açık tutarak astım belirtilerini azaltır.

MİFLONİDE, 60 adet kapsül içeren blister ambalajlarda takdim edilmektedir.

MİFLONİDE kapsüller beraberinde temin edilen ve kapsül içeriğinin nefes yoluyla alınmasını sağlayan Aerolizer adlı cihaz ile kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

MİFLONİDE;

  • Yetişkinler ile 6 yaş ve üzeri çocuklarda astımın uzun süreli (idame) tedavisi,
  • Yetişkinlerde kronik tıkayıcı bronşit (hava yollarını kaplayan zarın iltihaplanmasıdır ve kronik tıkayıcı akciğer hastalığının [KOAH] bir bileşenidir) için kullanılır. KOAH’ta tek başına kullanılması önerilmez.
  • Astım akciğerlerdeki küçük hava yollarının iltihabından kaynaklanır. Düzenli MİFLONİDE kullanımı astım krizlerinin önlenmesine ve nefes alma problemlerinin hafıfletilmesine yardımcı olur. Semptomlarınız düzelse bile düzenli olarak MİFLONİDE kullanmaya devam etmelisiniz.

    MİFLONİDE ayrıca, KOAH’a bağlı solunum zorluğu olan kişilerde solunumu rahatlatmak için kullanılabilir. Hava yollarındaki iltihabı azaltarak hava yolu darlığına bağlı nefes darlığının giderilmesine katkıda bulunur. Ancak budesonid, KOAH’da tek başına monoterapi olarak (tek ilaçla tedavi şeklinde) kullanılmamalıdır.