MESIGYNA kullanıma hazır enjektör Gebelik

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mesigyna gebelik kategorisi X'dir. Mesigyna hamilelik kategorisi, Mesigyna gebelik kategorisi, Mesigyna emzirme, Mesigyna anne sütüne geçer mi, Mesigyna laktasyon, Mesigyna hamilelerde kullanımı, Mesigyna ve bebek, Mesigyna kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye: Gebelik kategorisi X’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

MESIGYNA gebeliği önlemek için kullanıldığından geçerli değildir.

Gebelik dönemi:

MESIGYNA gebelik döneminde kontrendikedir.

MESIGYNA kullanımı sırasında gebelik meydana gelmesi durumunda kullanım durdurulmalıdır. Ancak, yaygın epidemiyolojik çalışmalar ne gebeliğinden önce hormonalkontraseptif kullanmış olan kadınların çocuklarında doğumsal kusur riskinde herhangi birartışı ne de erken gebeliği süresince yanlışlıkla hormonal kontraseptif kullanıldığında oluşanbir teratojenik etkiyi göstermiştir.

Laktasyon dönemi:

Hormonal kontraseptiflerin kullanımı süt miktarında azalmaya ve sütün bileşiminde değişikliğe yol açabileceğinden dolayı laktasyon etkilenebilir.

Kombine enjektabl kontraseptiflerin anne sütünün miktar ve içeriğine veya laktasyon süresine etkileri hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. MESIGYNA’nın prolaktin veya memede sütüretimi üzerine herhangi bir etkisinin olduğuna dair kanıt yoktur. Bu yüzden doğumdansonraki 6. aya dek veya emziren anne bebeğini sütten kesinceye kadar kombine enjektablkontraseptif kullanımı genellikle önerilmemektedir. Kontraseptif steroidler ve metabolitleriküçük miktarlarda süte geçebilir.

Üreme yeteneği/Fertilite:

MESIGYNA kombine hormonal kontraseptiftir. Kullanıldığı sürece fertiliteyi engeller.