MESIGYNA kullanıma hazır enjektör Dozu

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mesigyna dozu, Mesigyna dozaj, Mesigyna doz aşımı, Mesigyna uygulama, Mesigyna kullanım şekli, Mesigyna kullanımı, Mesigyna kullanım süresi, Mesigyna açmı tokmu, Mesigyna nedir, Mesigyna ne için kullanılır, Mesigyna nasıl kullanılır, Mesigyna faydaları, Mesigyna etkileri, Mesigyna günde kaç kez, Mesigyna sabah mı akşam mı, Mesigyna fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/Uygulama sıklığı ve süresi:

MESIGYNA ayda bir uygulanır. Tüm enjeksiyonlar en az 27 en çok 33 gün ara ile yapılmalıdır.

Uygulama şekli:

MESIGYNA, doğru şekilde kullanıldığında yılda yaklaşık % 1 başarısızlık oranına sahiptir. Enjeksiyonlar arasındaki süre uzadığında başarısızlık oranı artabilir.

). Yağlı solüsyon şırıngayaçekildikten sonra hemen enjekte edilir. MESIGYNA solüsyonunun enjeksiyon yerinden geriakmasını önlemek için enjeksiyon yerine bir yara bandının (flaster) yapıştırılması önerilir.

MESIGYNA’ya başlangıç:

Bir önceki ay hormonal kontraseptif kullanımı yoksa:

Eğer mümkün ise, MESIGYNA kadının doğal siklusunun ilk günü, yani kanamanın başladığı gün uygulanmalıdır. Uygulamanın siklusun 2.-5. günleri arasında yapılması da kabuledilebilir, ancak bu durumda enjeksiyonu takip eden 7 gün boyunca ilave olarak bir bariyeryöntemi kullanılmalıdır.

Bir kombine hormonal kontraseptiften (KOK) geçiş (KOK, vajinal halka, transdermal flaster): MESIGYNA tercihen KOK hormon içeren drajelerini en az 7 gün boyunca aldıktan sonraveya son hormon içeren drajenin alınmasından hemen sonra uygulanmalıdır. Vajinal halka yada transdermal flaster kullanılması durumunda, döngü paketindeki son halkanın ya da flasterin

çıkarıldığı gün ya da en geç bir sonraki uygulamanın yapılması gereken gün MESIGYNA kullanmaya başlamalıdır.

Yalnız progestojen içeren bir yöntemden (minipil, enjeksiyon, implant) ya da progestojen salımlı rahim içi sistemden (RİS) geçiş:

Minipilden herhangi bir günde, (implant veya RİS’in çıkarıldığı gün, diğer bir enjeksiyon yönteminde ise bir sonraki enjeksiyonun yapılması gereken gün) geçiş yapılabilir. Ancak tümbu koşullarda enjeksiyondan sonraki ilk 7 gün boyunca ek bir bariyer yöntemi kullanılmasıönerilir.

İlk trimester düşüğünü takiben:

Enjeksiyon, düşüğün gerçekleştiği günü takip eden hafta içindeki herhangi bir gün yapılabilir. Bu durumda ek kontraseptif yöntemlere ihtiyaç duyulmaz.

Doğumu veya ikinci trimester düşüğünü takiben:

Emzirmeyen kadınlarda ise, MESIGYNA enjeksiyonuna doğumu veya ikinci trimester düşüğünü takiben 21. ile 28. günler arasında veya doğum sonrası ilk kanamada başlanmalıdır.Daha sonra başlandığı takdirde MESIGYNA uygulanmasını takip eden 7 gün ek bir bariyeryöntemi kullanılmalıdır. Bununla birlikte, eğer o zamana kadar ilişki gerçekleştiyse,MESIGYNA kullanımı başlamadan önce gebelik ekarte edilmeli veya ilk menstruel kanamabeklenmelidir.

Sonraki enjeksiyonların planlanması

İkinci ve takip eden tüm enjeksiyonlar siklus durumuna bakılmaksızın 30 ± 3 günlük aralıklarla (en az 27, en çok 33 gün ara ile) yapılır.

Enjeksiyon aralığı 33 günü aştığı günden itibaren kontraseptif korunma yetersiz olacaktır ve bu durumda kadın ek koruma yöntemleri kullanması için uyarılmalıdır.

Çekilme kanaması bir enjeksiyondan en çok 30 gün sonra gerçekleşmezse, uygun bir test ile gebelik olasılığı araştırılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

’ bölümüne bakınız.

Böbrek yetmezliği: MESIGYNA böbrek yetmezliği olan hastalarda özel olarak araştırılmamıştır. Mevcut veriler bu hasta popülasyonun tedavisinde bir değişiklik yapılmasınıileri sürmemektedir.

Pediyatrik popülasyon: MESIGYNA yalnızca menarştan sonra endikedir.

Geriyatrik popülasyon: Uygulanabilir değildir. MESIGYNA menopozdan sonra endike değildir.

Doz aşımı ve tedavisi

MESIGYNA’nın tek kullanımlık enjeksiyon prezentasyonu ve uygulamanın bir hekim tarafından yapılması doz aşımı riskini minimize eder. Kombine kontraseptiflerin doz aşımısonucu hiçbir ciddi zararlı etkisi bildirilmemiştir.

5. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER