MENACTRA 0.5 ml IM enjeksiyonluk çözelti içeren 1 flakon Gebelik

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Menactra gebelik kategorisi C'dir. Menactra hamilelik kategorisi, Menactra gebelik kategorisi, Menactra emzirme, Menactra anne sütüne geçer mi, Menactra laktasyon, Menactra hamilelerde kullanımı, Menactra ve bebek, Menactra kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlardan elde edilen veriler yetersizdir. Bu gruptakilere yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Bu nedenle gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Hayvan üreme çalışmalar gebelik/ ve-veya /embriyonal-fetal gelişim/ ve-veya /doğum/ ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Bu nedenle MENACTRA gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

MENACTRA’nın insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. MENACTRA emziren anneye uygulanacağı zaman dikkatli olunmalıdır. Emzirmeyi sürdürmek/durdurmak veya MENACTRA ile aşılamayı sona erdirmek konusundaki bir karar emzirmenin bebeğe faydası ile MENACTRA’nın anneye faydası dikkate alınarak verilmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite