MENACTRA 0.5 ml IM enjeksiyonluk çözelti içeren 1 flakon Nedir

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Menactra nedir, Menactra ne için kullanılır, Menactra ne ilacı, Menactra neye yarar, Menactra ne işe yarar, Menactra neye iyi gelir, Menactra kullananlar, Menactra kullanımı, Menactra uygulama, Menactra etkileri, Menactra faydaları bilgilerini içerir.

2.MENACTRA nedir ve ne için kullanılır?

MENACTRA bir aşıdır. MENACTRA gibi aşılar bulaşıcı hastalıklara karşı sizin korunmanıza yardımcı olmak üzere kullanılır.

MENACTRA, tek dozluk (0,5 mL) bir flakon içinde sunulmaktadır.

MENACTRA menenjit hastalığına neden olan bazı bakterilere karşı korumak üzere 9 ila 23 aylık çocuklara en az üç ay arayla iki dozluk bir seri olarak ve 2 yaşından 11 yaşma kadar olan kişilere ise tek bir doz olarak verilir.

MENACTRA, vücudun menenjit hastalığına neden olan bazı bakterilere karşı bir savunma sağlayabilecek antikorları üretebilmesine yardımcı olur. Ancak diğer tüm aşılarda olduğu gibi MENACTRA da aşılanan herkesi korumayabilir.

MENACTRA, diğer mikroorganizmaların veya A, C, Y ve W-135 gruplan dışındaki meningokokal bakterilerin yol açabileceği menenjit (beyin ve omurilik zarlannın enfeksiyonu) de dahil olmak üzere ciddi hastalıklara karşı koruma sağlamaz.